Lamborghini Aventador Superveloce Jota, ya da kısa adıysa Aventador SVJ. İlk kez ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Pebble Beach‘te düzenlenen etkinlikte tanıtılacağı öğrenilen aracın gizli tutulan tasarımı uzun süredir merak konusuydu. Ancak bugün Instagram’da paylaşılan bir görsel, Aventador SVJ‘nin muhteşem güzelliğini gözler önüne serdi.

İngiltere’deki H. R. Owen isimli bir yetkili satış noktasının Instagram hesabına ait gönderi, dünyanın üretim bandından inen en hızlı arabasının egzotik gövdesini gösterdi. Mevcut Aventador S modeliyle kıyaslandığında çok ciddi farklılıkların söz konusu olduğunu söyleyebiliriz.

Daha agresif ve kızgın!

Bu farkların başında kızgın boğa logosunun sağ ve solunda yatay eksende uzanan hava boşlukları geliyor. Keza arka bagaj kapağının üzerine konumlandırılan karbon fiber spoyler de göze çarpıyor. Ön tamponun her iki yanında bulunan agresif kanallar, SJV’nin bir adım daha öne çıkmasını sağlamış. Üstelik aracın aerodinamik değerinin daha da optimize olmasını sağladığı muhakkak.

Şu aşamada Aventador SVJ’nin yan ve arka cephesine dair elimizde hiçbir görsel olmadığı için biraz daha beklememiz gerekiyor. Ancak Huracan Performante Coupe ve Spyder modellerinde mevcut bulunan Lamborghini Active Aerodynamics (ALA) teknolojisinin doğrudan SVJ’de kullanılması da söz konusu olabilir.

Rakipleri güçsüz sayılmaz

6.5 litrelik V12 motoruyla 760 beygirlik güce ulaşması planlanan araç, maksimum hıza çıktığında ağırlık merkezi üzerinde 500 kilogramlık baskı oluşturacak. SVJ’nin rakip modelleri arasında ise Mercedes-AMG Project One ile Aston Martin Valkyrie bulunuyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version