Lamborghini tarafından geliştirilen Aventador SVJ’yi çoğu kişi “kusursuz” bir süper spor otomobil olarak bilinir. Ancak Lamborghini ve ABD Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi tarafından açıklanan geri çağırma kararıyla böyle düşünenler ufak bir şok yaşayabilir. Buna göre tam 26 adet Aventador SVJ modeli, hatalı kapı tutacaklarından ötürü geri çağrılmış durumda. Lamborghini cephesinden yapılan açıklama bu ufak hatanın hem sürücünün, hem de yolcunun araç içinde tıkalı kalmasına yol açabileceği yönünde.

Bu hatanın Aventador SVJ’de kullanılan 6.5 litrelik V12 motorla herhangi bir alakası yok elbette. Lamborghini’nin ikonik 12 silindirli motorundan sonra geliştirilen en güçlü ve performanslı motor olarak anılan bu güç ünitesi, halen daha birçok tutkunun hayallerini süslemeye devam ediyor.

Yetkili teknik servislere davet edilen Aventador SVJ sahipleri, kapı tutacağındaki hatayı basit bir plastik şerit değişimiyle ücretsiz olarak giderebilecekler.

Genç ve tecrübesiz işçinin hatasıymış!

Peki ne oldu da Lamborghini gibi tüm modellerini el işçiliğiyle üreten bir markanın üst segment modelinde böylesi basit bir hata meydana geldi dersiniz? Firmanın bu soruya cevabı yeteri kadar eğitim almamış genç bir işçinin hatası olduğu yönünde.

Aralık 2019 ve Ocak 2020 tarihleri arasında üretilen Aventador SVJ Coupe ve Roadster modellerini etkileyen bu hata için Lamborghini şuan tek tek müşterilere ulaşıyor. Baz fiyatı 500 bin dolar olarak belirlenen modelden İtalyan otomobil üreticisi sadece 900 adet üreteceğini açıklamıştı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version