Jeep, Avrupa pazarı için geliştirmiş olduğu Renegade crossover modelinin yenilenen tasarımını görücüye çıkardı. Modelin “kuzeni” olarak nitelendirebileceğimiz 2019 Fiat 500X‘in de dışı aynı şekilde makyajlandı. Bahsi geçen makyajlı model an itibariyle sadece Avrupa kıtasına özel satışa sunulacak, ancak yakın tarihte ABD ile birlikte başka pazarlarda da yer alması bekleniyor.

2019 modelde neler yeni?

500X’in yenilenen tasarımına baktığımız zaman karşımıza ilk olarak ön farlarda LED teknolojisinin kullanımı çıkıyor. Hem kısa, hem de uzun farlar artık LED ile aydınlatırken farların tasarımında da hafif bir değişikliğin söz konusu olduğu görülüyor.

Öte yandan arka farların ortasında da gövde rengini yansıtan farklı tonlar mevcut. Aslında bu, normal Fiat 500’den de aşina olduğumuz bir tasarım detayı. Bunun dışında kaporta aksamında gözle görülür pek bir değişiklik yok, hatların daha da keskinleştirilmiş olması dışında. Keza iç dizayn ve döşemeler de hemen hemen aynı.

Önemli değişiklikler kaputun altında

Fakat yeni 2019 Fiat 500X‘te meydana gelen değişikliklerin büyük çoğunluğu kaputun altında. Üç yeni benzinli motor seçeneği, ki bunların ikisi turboşarjlı, artık potansiyel müşterilerin beğenisine sunulacak.

Turbo motorların en küçüğü 1.0 litre olacak ve 120 beygir güç üretecek. 150 beygir kapasiteli bir büyük motorun hacmi ise 1.3 litre olarak kayıtlara geçmiş. Son olarak eski modellerde de tercih edilen 1.6 litrelik dört silindirli motor seçeneği de mevcut olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version