Kia’nın çok sevilen hatchback modeli Rio’nun makyajlanmış versiyonu ilk kez bu yılın Ocak ayında test edilirken kameralara yakalanmıştı. O dönem arabanın her tarafı kamuflajlı olduğu için dış görünümü hakkında fikir sahibi olabilmek mümkün değildi.

Neyse ki aradan geçen 5 ayın sonunda subcompact hatchback modelinin resmen tanıtılmasına şahit olmuş bulunuyoruz. Evet, makyajlanan yeni kasa Rio karşınızda!

Sırf dış görünüşüne bakarak yeni Rio’nun bir önceki modelle arasındaki farklarını söylemekte zorluk çekebilirsiniz. Fakat dikkatli incelediğinizde aracın ön yüzünde daha geniş ve agresif görünümlü tamponun yanı sıra yeni sis lambasının kullanıldığını fark edebilirsiniz.

Ek olarak Kia, yeni Rio’da full LED ön far donanımını standart olarak sunmaya başlamış. 16 inç büyüklüğündeki sekiz kollu jantla birlikte yeni renk seçenekleri de müşterilerce tercih edilebilecek.

Kabin içine geçtiğimizde ise göze çarpan en büyük yenilik, sıfırdan tasarlanan 8.0 inç büyüklüğündeki araç içi eğlence ekranı olmuş. Sürücünün önünde ise 4.2 inçlik bir dijital ekran yer alıyor artık. GT-Line paketinin de sunulacağı araba, bu versiyonda özel karbon fiber trime ev sahipliği yapıyor.

Melez hibrid motorla geliyor

Yılın üçüncü çeyreğinde Avrupa genelinde satışa çıkacak olan arabada melez hibrid motor mevcut. Bir önceki Kappa 1.0 T-GDi motorun yerini alan 1.0 litrelik melez hibrid motor, üç silindirli içten yanmalı motorun yanı sıra CO2 emisyonunu azaltmak için geliştirilen bir de elektrikli jeneratöre ev sahipliği yapıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version