Bundan iki yıl kadar önce İtalyan spor otomobil üreticisi Maserati, yüksek performanslı Trofeo paketini ilk kez 2019 Levante crossover modelinde uygulayarak dikkatleri üzerine çekmişti. 590 beygir gücündeki çift turbolu V8 motoruyla aracı model kataloğundaki en güçlü Maserati olma özelliğine kavuşturan Trofeo paketi şimdilerde başka modellere de uygulanacak.

Maserati’nin Twitter hesabından paylaştığı görsele bakacak fotoğraf çok daha karanlıktı ve araçları görebilmek neredeyse mümkün değildi. Photoshop marifetiyle koyu tonlar biraz daha açılınca arabalar bir nebze de olsa görünür hale geldi.

Hız tutkunları için ideal

Mevcut Levante Trofeo modeline bakarak yeni çıkacak Quattroporte Trofeo’ya dair bazı çıkarımlarda bulunabiliriz yine de. Hiç şüphesiz bu arabada da 590 beygirlik V8 motor kullanılacak. Mevcut stok model zaten 523 beygir güç üretiyordu.

Ghibli’nin Trofeo versiyonunda da yine aynı motorun tercih edilmesi bekleniyor, çünkü bu model de diğer iki arabayla aynı platform üzerine yükseliyor. 590 beygir gücündeki spor sedan modeli hız ve performans tutkunlarına hitap edeceğe benziyor.

Lansman tarihi belli oldu

Bunun dışında Trofeo paketinin uygulandığı diğer arabalarda olduğu gibi, yeni çıkacak Ghibli ve Quattroporte’lerin de dış görünümlerinde önemli değişikliklerin hayata geçirilmesi bekleniyor. Daha agresif ve hırçın bir bodykitin kullanılması planlanan arabalar yenilenmiş süspansiyon ve fren sistemine de ev sahipliği yapabilir. Malum, bu kadar fazla gücü kontrol etmek için de gerekli önlemler alınmalı.

Son olarak her iki yeni Maserati modelinin 10 Ağustos’ta tanıtılacağını belirtelim.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version