İngiliz butik spor otomobil markası McLaren’in kataloğunda yer alan tüm modeller 2023 yılı itibariyle elektrikliye dönüşecek. Hibrid motor teknolojisi ise markaya dünyanın en hızlı arabalarından birini üretme imkânı sağlayabilir.

Nitekim şirketin CEO’su tarafından yapılan açıklamada ismi henüz kamuoyuna açıklanmayan, yeni geliştirilen bir modelin 0’dan 100 km/s’ye 2.3 saniye gibi iç organların yerini değiştirecek kadar kısa bir sürede çıkabileceği belirtildi.

Firmanın gelecek planlarına ilişkin Car & Driver muhabirine röportaj veren McLaren CEO’su Mike Flewitt, yeni nesil platformlarının yanı sıra benzinli ve elektrikli motordan oluşacak hibrid güç üniteleriyle ilgili önemli ipuçlarını paylaştı. 2020’nin başlarında kamuoyuna tanıtılması beklenen bu motorların ilk kez Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkması şaşırtıcı olmayacaktır.

2.3 saniyede 100 km/s hıza ulaşabilmenin sırrı ise ön tekerleklere güç vermesi planlanan elektrikli motor olarak gösteriliyor.

Tıpkı çift turboşarjlı V8 motor seçeneğinde olduğu gibi hibrid motorlu McLaren modeli de sürekli dört tekerleğe güç aktarımı sağlayacak. Arabanın kuru ağırlığını en asgari seviyeye çekmek içinse karbon fiber malzemesinden bol miktarda yararlanılacak.

SUV model gelmiyor

Bu arada McLaren’den SUV modeli bekleyenlere şirketin CEO’sunun kötü bir haberi var. Her ne kadar Ferrari ve Lamborghini gibi rakipler SUV segmentine giriş yapmış olsalar da McLaren sadece süper otomobil üretmeye devam edecek. Süper hızlı yeni model ise 2021’in başlarında alıcılara teslim edilecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version