Lüks butik otomobil üreticisi McLaren, üretim bandından inen son otomobilinin üzerindeki sır perdesini bugün araladı. 2019 model 720S Spider modeli hem performansıyla, hem de sahip olduğu panoramik can tavanlı tasarımıyla otomobil editörlerinin takdirini kazanmayı başardı.

Aslında bu model, İngiltere menşeli markanın ödül kazanan 720S Coupe modelinin yeni bir uyarlaması. Track25 iş planı kapsamında 2025 yılının sonuna kadar 18 yeni araba modeli geliştirmeyi planlayan McLaren, bugün tanıtılan 720S Spider‘i de bu plan doğrultusunda görücüye çıkarmış bulunuyor.

Çift bölgeli klimaya sahip olan arabanın çerçevesiz kapıları, şık bir tasarım unsuru olarak karşımıza çıkıyor. 8 inç büyüklüğündeki dokunmatik araç içi eğlence ekranı üzerinden klima ve ses sisteminin yanı sıra farklı sürüş modlarını aktif hale getirebilmek de mümkün.

Arabanın arka bagaj kapağı üzerindeki spoyler ise aktif özelliğe sahip. Yani ağırlık merkezini yere daha da yaklaştırmak için yüksek hızlarda otomatik açılıyor. Fren yapılacağı durumlarda ise yukarı doğru kalkarak hava freni uygulayabiliyor.

10 kollu hafifleştirilmiş çelik dövme jantların kullanıldığı 19 ve 20 inçlik jantlarda Pirelli P ZERO lastik kullanılıyor. Müşteriler dilerlerse ek hiçbir ücret ödemeden P ZERO CORSA modelini de tercih edebiliyorlar.

Sadece 2.8 saniyede 100 km/s hız!

710 beygir güç üretebilen M840T 4.0 litre çift turbolu V8 motorun yer aldığı araba 0’dan 100 km/s hıza 2.8 saniyede çıkabiliyor. 0’dan 200 km/s hıza çıkmak ise sadece 7.9 saniye gibi kısa bir süre alıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version