ABD’li otomobil devi Ford, önümüzdeki Temmuz ayında İngiltere’de düzenlenecek olan geleneksel Goodwood Hız Festivali’nde sahne alarak yeni GT modeliyle ilgili önemli bir duyuru gerçekleştirecek. Çıkışı uzun süredir merakla beklenen efsane spor otomobilin duyurusunu ise Ford Performance’den Hermann Salenbauch ve Multimatic’ten Larry Holt birlikte yapacak.

Karanlıkların içinde parlıyor

Duyurunun Goodwood’da, 4 Temmuz sabahı saat 8:45 sularında gerçekleştirilmesi planlanıyor. Şuan için Ford cephesinden yeni GT modeline ilişkin herhangi bir detay paylaşılmış değil. Elimizdeki tek şey, haberin de öne çıkarılan görselinde görebileceğiniz Ford GT’nin karanlıklar arkasındaki fotoğrafı. Halen daha yeni Ford GT’nin trafiğe çıkmaya uygun mu, yoksa sadece ralli yarışları için geliştirilmiş bir model mi olacağı bilinmezliğini koruyor.

Fotoğrafı inceleyecek olursak, arabanın arkasında kocaman bir spoylerin yer aldığını görüyoruz. Üstelik bugüne dek gördüğümüz diğer tüm Ford GT’lerin aksine bu spoylerin kanatları her iki uca daha yakın konumlandırılmış. Silüetin detayları arasında modelin tavanına iliştirilmiş geniş hava kanalı da yer alıyor. LED ön farlar ise Ford GT’nin seri üretime girmeye hazır olduğunun bir habercisi adeta.

Başka modeller de tanıtılacak

Bu arada Ford’un aynı etkinlikte tamamen yenilenen Focus ST’nin yanı sıra 2020 Ford Shelby Mustang GT500 modelini de tanıtacağı bilgisini paylaşmakta yarar var. Öte yandan yine Ford’un M-sport Ford World Rally Team Fiesta WRC arabasının Goodwood’da ralli pistine çıkacağı bilgisi de tarafımıza ulaşmış bulunuyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version