Alman otomobil devi Volkswagen çok sevilen Golf’ün 8. nesil modelinin yeni amiral gemisi versiyonunu görücüye çıkardı. GTI, GTE ve GTD modellerinin hemen peşi sıra kounmlanan yeni Golf GTI Clubsport tarihin en güçlü Golf modeli olma özelliğine sahip. Ve yine Volkswagen’in açıklamasıyla bu model yüksek performanslı GTI’larda bir sonraki perdenin habercisi niteliğinde.

Henüz çiçeği burnundaki Golf GTI Clubsport modeli yalnızca Avrupa kıtasında satışa sunulacak. 296 beygir güç üretebilen 2.0 litrelik dört silindirli turbo motora ev sahipliği yapan araba, 228 beygir gücündeki Golf GTI’dan çok daha güçlü.

8 ileri otomatik çift kavramalı DSG şanzıman aracılığıyla üretilen bu güç doğrudan ön tekerleklere aktarılıyor. Ek olarak direksiyonun arkasında F1 şanzıman kulakçıklarının yer aldığını da belirtelim.

Öte yandan Golf GTI Clubsport modeliyle Volkswagen, ön çekişli arabalar kategorisinde meşhur Nürburgring pistinin rekorunu egale etmeyi amaçlıyor. 2016 yılında VW Golf GTI Clubsport S modeli Nordschleife bölümünü 7:49.21 saniyede tamamlayarak en hızlı ön çekişli araba olmuştu.

Ancak 2018’de Honda Civic Type R bu rekoru egale etmiş, sonrasında 2019 yılında Renault Megane RS Trophy-R birincilik tahtına oturmuştu.

ArtVelours spor koltukları, spor direksiyon, bagaj kapağı üstü şık spoyler ve alüminyum pedallara ev sahipliği yapan modelde yeni ön tampon ve 18 inç büyüklüğünde jantlar yer alıyor. Oval uçlu çift egzoz ile standart GTI’lardan ayrılmayı başaran arabanın fiyatı ise henüz bilinmiyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version