Audi elektrikli SUV modeli E-Tron’u daha önce de mutlaka duymuşsunuzdur. Gücünü tamamen elektrikten alan bu model şimdilerde yenilendi ve Avrupa ülkelerinde satışa çıkmak için gün saymaya başladı. Gerek donanım, gerekse yazılımsal tarafta ciddi değişiklikler geçiren modelin motorunda da önemli iyileştirmeler yapılmış ve bu sayede daha fazla menzil kapasitesine ulaşması sağlanmış.

İşe yarar değişiklikler yapılmış

Aslına bakarsanız E-Tron’un motoru hala daha aynı: İki ayrı elektrik motorunu aynı anda çalıştırabilen bir lityum ion batarya hücresine ev sahipliği yapıyor. Yapılan en önemli değişiklik ise şu: Normal sürüş şartlarında arka aks üzerindeki motor araca gücünü veriyordu.

Ön taraftaki motor ise yüksek performansa ihtiyaç duyulmadığı müddetçe devreye girmiyordu. İşte E-Tron’un önündeki motor şimdilerde denklemde tamamen çıkarılmış ve aracın daha verimli mesafe kat edebilmesi sağlanmış.

Pil hala aynı pil, ama yazılımı farklı

Öte yandan Audi mühendisleri batarya hücrelerinin kapasitesinin üzerine çıkmayı güvenli bir şekilde başarmış durumdalar. Halen daha saatte 95 kilowatt enerji üretebiliyorlar ancak pillerin kullanılabilir kapasitesi 83.6’dan 86.5’e kadar çıkmış. Üstelik artık daha iyi soğutuluyor olmaları da cabası. Menzil kapasitesini arttırmak geliştirilen yeni yöntem sayesinde de klima sistemi, pilleri soğutmak için kullanılan havayı kabin içine vererek elektrik harcamasından tasarrufu mümkün kılıyor.

Tüm bu sayede tam dolu batarya ile menzili ortalama 24 kilometre daha artan E-Tron, Almanya ve Fransa başta olmak üzere şarj istasyonlarının yaygın olduğu tüm Avrupa ülkelerinde kendine alıcı arayacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version