Hafif ticari araç kategorisinde yeni bir ürünle yer almak isteyen Nissan, bugün yeni araçlarının tanıtımını gerçekleştirdi. NV250 serisinin devam modeli olacak olan araç Nissan Townstar adıyla tanıtıldı.

Hem tasarım açısından yenilenmiş bir model olması hem de motor açısından güzel artılar getiren ve elektrikli dönüşüme adım atan model, kendi kategorisinde çok tercih edilecek gibi duruyor. Aracın özelliklerini görünce bu dediğimizi daha iyi anlayacaksınız.

Nissan Townstar Özellikleri Nasıl?

Renault Kangoo tarzında bir araç olacağı beklenen seri, gerçekten öyle bir yapıyla geldi. Sınıfındaki rakibine çok benzeyen aracın platformu da CMF-C platformu olarak açıklandı. Belki serinin en büyük avantajı ise içerisinde yer alan motorlar oldu.

Dizele tamamen veda eden Nissan Townstar, benzinli ve elektrikli motor kullanıyor. Aracın elektrikli motoru kullanan versiyonu, 123 beygirlik bir güç sunuyor. 285 km civarında düşük bir menzile sahip olan bu versiyon neyse ki hızlı şarj desteğiyle geliyor.

Benzinli motora geçtiğimiz zaman ise 1.3 litre küçük bir motor görüyoruz. 122 beygir gücünde olan motor, 244 Nm tork üretiyor ve elektrikli motorla çok yakın performans değerleri sunuyor. İki araç kafa kafaya desek yeridir.

Avantaj tabii ki benzinli modelin menzil değerinin daha yüksek olması. Hem Van modeli hem de Combi modeli olan Nissan Townstar için teknolojiler kısmında da oldukça zengin seçenekler sunulduğunu ekleyelim.

ProPilot sürüş teknolojisi, acil durum fren sistemi, akıllı hız sabitleme özelliği, Android Auto ve AppleCarplay gibi artı teknolojiler var. 800 kg’a kadar yük kapasitesi ve 1500 kg kadar çekme kapasitesi sunan araçların fiyatı ise şimdilik duyurulmadı. Fiyatlar için satış detaylarının açıklanmasını beklemek gerekecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version