Otoyol ve köprü geçişlerinde kullanılan HGS ve OGS sistemleri uzun yıllardır kullanılmaya devam ediyor. Her ne kadar iki sistem de işleri oldukça kolaylaştırıyor olsa da bir yandan da iki sistemin bir arada kullanılması çok mantıklı gelmiyordu. Bu noktada beklenen bir karar da ortaya çıktı ve OGS sistemine son verileceği söylendi. “OGS kalktı mı?” sorusunu soran sürücülerin, yeni sistemi de merak ettiğini biliyoruz.

Peki yeni sistemde işler nasıl olacak? Mevcut kullanıcılar bu durumda ne yapacak? Tüm detayları paylaşacağız.

OGS Kalktı mı?

Öncelikle duyurudan söz edelim. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuru sonrasında OGS sisteminin 31 Mart 2022 tarihinde son bulacağı söylendi. Gişelerde yaşanan karışıklıkların önüne geçmek adına artık tek sistemin kullanıldığını göreceğiz.

Burada önemli olan noktalardan birisi de mevcut kullanıcılara ne olacağı noktası oldu. Bu konuda da açıklama gecikmedi.

Mevcut OGS Kullanıcıları Ne Yapacak?

OGS kalktı ama mevcut kullanıcılar bu durumdan etkilenmeyecek. OGS sistemini kullanan sürücüler, bankalar üzerinden OGS sistemlerini HGS sistemine çevirecek. Sürücüler bu işlemci için her hangi bir ücret ödemeyecek.

Ayrıca mevcut olan bakiyeleri de doğrudan HGS sistemlerine aktarılmış olacak. Burada bir mağduriyet yaratılmamış olacak ve işlemler çok kısa bir süre içerisinde gerçekleştirilecek.

Böylece Mart ayının sonundan itibaren artık HGS sistemini kullanmış olacağız. OGS tamamen son bulmuş olacak. Alınan kararın gişelerde yaşanan karışıklıkların önüne geçmesi önemli bir etken tabii ki ama bu konuda ek bir değişim yaşanacak mı göreceğiz.

Şu an için sürücüler için değişen çok fazla bir şey olmadığını söylemek lazım. Sadece gişelerde artık her bariyer aynı olacak gibi düşünün.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version