Opel logosu, yıllardır belli bir tasarım çizgisini yansıtıyor. Markanın kimliği olarak gösterebileceğimiz logo, hemen hemen tüm araçlarda kullanılıyor. Fakat yıllardır kullanılan bu logo, sonunda değiştirilmiş durumda.

Dijitale dönüşüm sürecinde değiştirilen logo, biraz daha dijital yönü ağır basacak şekilde yenilenmiş durumda. Elektrikli araçlara da göndere yapan yeni logoya daha yakından bakalım.

Opel Logosu Nasıl Değişti?

İlk değişim logonun arkasında kullanılan renk ile oldu. Yine sarın bir arka plan kullanıldı ama bu sefer güneş ışığı sarısı değil de Opel sarısı adı verilen bir renk seçildi. Opel sarısı olarak gösterilen bu rengin daha parlak olduğunu ve direkt göze çarptığını söyleyebiliriz ki markanın bunu elektrikli araçlara atıfta bulunmak adına yaptığı düşünülüyor.

Bu da yine ilginç adımlardan bir tanesi olarak gösterilebilir. Ana logoya baktığımız zaman ise yine bazı önemli kısımlarda değişiklikler olduğunu görüyoruz. Logonun merkezine yerleştirilmiş olan yıldırım kısmında bir değişiklik var. Mevcut logoda kullanılan yıldırım logosunun biraz daha uzatıldığını görüyoruz.

Logonun etrafındaki çemberin biraz daha dışına taşırılmış olan yıldırım, direkt göze batıyor. Tabii ki bu uzamayı desteklemek için logonun etrafında kullanılan çemberin inceltildiğini de ekleyelim. Opel böyle daha modern bir görüntüye kavuşacağını düşünmüş.

Logonun hemen altında yer alan “Opel” yazısının da değiştirildiğini söylemeden geçmeyelim. Bu yazı tipi için “Opel Next” ifadesi kullanılmış. Opel’in kendi yapmış olduğu bir yazı tipi olarak duyurulan yazı da daha net anlaşılıyor.

Bundan sonraki dönemde yeni araçlarda kullanılacak olan logo, bir nevi yeni nesle geçiş logosu olarak duyurulmuş durumda. Logonun ne kadar beğenileceği ya da farkın son kullanıcı tarafından ne kadar önemseneceğini ise zaman gösterecek.

Share.

2 yorum

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version