Opel, yeni SUV modelinin satışı için Kasım ayına işaret etti. Buna göre Opel’in yeni SUV modeli Grandland X Kasım ayında satıştaki yerini alacak.

Grandland X İçin Geri Sayım Başladı

Opel’in yeni SUV modeli Grandland X satış için geri sayıma başladı. Grandland X kasım ayından itibaren satıştaki yerini alacak. Opel ailesinin yeni üyesi Grandland X büyüyen bir segment dahilinde Türkiye pazarına sunulacak.

Yeni SUV Modeli İddialı Bir Giriş Yapacak

Yeni SUV modeli hakkındaki açıklamayı şirketin Türkiye Genel Müdürü yaptı. Genel Müdür Özcan Keklik, Avrupalı ülkelerdeki SUV satışlarının yükselişte olduğunu ifade ederek, “SUV modellerin kompakt sınıftaki payı bundan yaklaşık 7 yıl önce yüzde 7 oranlarında seyretmekteydi. Bu gün ise bu oran yüzde 20 seviyelerine kadar çıktı. SUV modeller Türkiye’de de oldukça talep gören bir segmentle satışlara devam ediyor. Bu segment dahilinde yerini alan yeni SUV modelimiz Grandland X’le pazara iddialı bir giriş yapacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Bin Araç Yılsonuna Kadar Satılacak

Yeni SUV modelinden geçen iki aylık süreçte Türkiye’ye tahsis edilen araç sayısının bin olduğunu ifade eden Keklik, tüm araçların 2018 yılı öncesinde satılmasını öngördüklerini aktardı.

Dizel ve Benzinli Seçenekler

Opel Genel Müdürü Keklik, ilk etapta modelin benzin ve dizel seçeneklerinin de olacağını aktardı. Keklik’in açıklamasına göre benzinli seçenek 130 beygir gücünde ve 1.2 turbo. Yüz kilometrelik mesafede harcadığı yakıt miktarı ise sadece 5,5 litre civarında. Dizel motorlu seçenek ise 1,6 olarak karşımıza çıkacak. 120 beygirlik güç ve 100 kilometrede harcadığı yakıt ise 4,5 litre olacak.

 

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version