ÖTV matrah sınırının değişmesi, her model için etki etmemiş olsa da bazı modeller için sonunda diyebileceğimiz indirimleri sağladı. Araçlarında indirime giden markalardan birisi de Renault oldu. Daha önce Clio modellerinin fiyatlarının ne kadar düştüğünden söz etmiştik. Şimdi ise ÖTV matrah değişikliği ile Renault Megane fiyatlarında yaşanan düşüşü değerlendireceğiz.

Ne yazık ki aracın her paket seçeneği için indirim var demek mümkün değil. Daha çok indirimin giriş paketleri üzerinde etkisi olduğunu görüyoruz. En yüksek paket seçeneğinde bir artış bile var.

ÖTV Matrah Değişikliği Sonrası Renault Megane Fiyatları

Değişiklik yapılmadan önce, aracın giriş seviyesi modelinde 559 bin TL fiyatını görüyorduk. Kasım ayı için belirlenen bu fiyat, matrah düzenlemesi sonrasında düşüş göstermiş oldu.

Bir üst paket için  de yine düşüş durumu var. Fakat Joy 1.3 TCe EDC 140 beygirlik paket, yani üçüncü paket sonrasında düşüş yok. Hatta işin garip tarafı düşüş olmadığı gibi bir yükseliş durumu da söz konusu.

En yüksek paket seçeneğinden örnek vererek ilerleyelim. Normalde en yüksek paket seçeneğinde Kasım ayının başında 836 bin TL gibi bir fiyat karşımıza çıkıyordu. Fakat gelinin son noktada en yüksek paket seçeneğinin 848 bin TL olduğunu görüyoruz.

Matrah düzenlemesinin üst paketleri çok etkilemediğini de böylece görmüş oluyoruz. Matrah düzenlemesiyle değişen paketlerin fiyatlarını ise hemen aşağı ekliyoruz.  

Matrah Düzenlemesi Öncesi Fiyat

  • Megane Joy 1.3 TCe 140 beygir – 559.000 TL
  • Megane Joy Comfort 1.3 TCe 140 beygir – 569.900 TL

Matrah Düzenlemesi Sonrası Düşen Fiyatlar

  • Megane Joy 1.3 TCe 140 beygir – 542.000 TL
  • Megane Joy Comfort 1.3 TCe 140 beygir – 551.000 TL

Aralık ayında listeler yeniden değişir mi bilemiyoruz. Aylık olarak değişim var. Artış yaşanır mı yoksa sonunda fiyatlar sabit kalır mı göreceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version