1-Peugeot’nun 3 Serisi

Her ne kadar beş kapılı bir hatchback olan 308 platformu üzerinde şekillense de, Exalt’i Peugeot’nun 3 Serisi olarak düşünebilirsiniz. Gelecekteki tasarım dilinin sergilendiği bir konseptten daha fazlasını barındırıyor. Exalt, Pekin Otomobil Fuarı’nda sergilenecek. Bu durum, en büyük ikinci üretici olan Dongfeng’in Peugeot’nun % 14 hissesine sahip olduğu düşünüldüğünde hiç de şaşırtıcı değil.

2-Hızlı hibrit

Exalt, Peugeot’nun Le Mans programının bir parçası olarak 2012’de sergilenen 600 HP’lik dizel V8 motorlu Onyx’in izinden gidiyor. Bu kez yarış motoru kullanmıyor ama gücünü RCZ R’ın 270 HP’lik lurbo 1.6 II motorundan alıyor. Dahası 50 kW’lik elektrik motoruyla toplamda ulaşılan 340 HP güç, dört tekerleğe birden gönderiliyor.

3-Maymun poposu

Onyx, dış tasarımda da Exalt’a ilham kaynağı olmuş ama süper otomobilin yarısı karbon, yarısı bakır görünümündeyken, Exalt kırmızı popolu bir primat gibi görünüyor. Peugeot arka tasarımın farklı renginin (köpekbalığı derisinin taklit edilmesi için tasarlanmış) rüzgâr direncini azalttığını, saf çeliğin de 1920’lerin Fransız otomobillerine bir gönderme niteliği taşıdığını belirtiyor.

4-Doğu, batıyla üleşiyor

Kabinde, Asya ormanlarındaki ağaçlar kullanılarak şekillendirilen ahşap kaplamalarla ve ucuz birtakım elbisenin kumaşıyla kaplanmış gibi hissettiren koltuklarla, Çin ve Fransız kültürlerinin bir karışımı mevcut. Ahşap kaplı aktarma tüneli kabin boyunca uzanıyor ve asabi ergenlerin isimlerini kazımaları için harika bir zemin oluşturuyor.

5-Yeni 508…

Peugeot, Exalt’ın kendisinin üretime geçmeyeceğini ancak eğimli ön kedi burnu tasarımı, açılı çizgilere sahip kapılar ve vurgulu bagaj kapağı gibi detayların yeni Mondeo rakibi modelde kullanılabileceğini söylüyor. Tam yol ileri!

Kaynak: CAR

Galeri















Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version