650 beygirlik Turbo S modelinin çok hırçın ve kontrol edilmesi zor olduğunu düşünenler için Porsche yeni spor otomobili 911 Turbo’yu tanıttı.

Turbo S ile benzer bir tasarıma sahip olan araçta 3.7 litrelik çift turbolu altı silindirli motor kullanılıyor. Bu, büyük ağabeyindeki güç ünitesinin aynısı. Ancak pazarlama stratejisi olarak Porsche bu aracın daha düşük beygir gücü ve tork değerine sahip olmasını sağlamış.

Turbo S’ten biraz daha düşük performanslı

Turbo modeli 580 beygir güç üretirken 750Nm tork değeri üretiyor. Aracın büyük ağabeyi Turbo S’te ise bu değerler sırasıyla 650 beygir ve 800Nm tork. 0’dan 100 km/s hız değerleri arasında ise neredeyse hiçbir fark yok gibi.

Örnek vermek gerekirse Turbo’nun ibresi 2.8 saniyede 100 km/s hızı görebiliyor. Bu da Turbo S’ten yalnızca 0.1 saniye düşük bir değer.

Süspansiyonu yenilenen ve yere daha da yaklaştırılan yeni Turbo’nun yol tutuş performansı iyileştirilmiş. Bu sayede virajlar daha güvenli hale getirilmiş. Görsel açıdan incelediğimizde ise Turbo ile Turbo S modellerini birbirinden ayırabilmek çok güç.

Mevcut 911 modelleri arasında yer alan Carrera ve Carrera S versiyonlarında da 8 ileri otomatik çift kavramalı şanzıman tercih edilmiş. Bu modellerin Turbo ve Turbo S’ten tek farklı daha küçük 3.0 litrelik biturbo motordan güç alıyor olmaları. Opsiyonel olarak arkadan itiş de müşterilerin beğenisine sunuluyor. Oysa her iki Turbo modelinde sürekli dört çeker (AWD) standart.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version