Yeni Porsche 911 GT2 RS teslimatlarının 2018 yılının ilk aylarında başlaması planlanıyor. Tıpkı Porsche gibi, McLaren da yeni otomobilini Goodwood Hız Festivali’nde tanıtmayı tercih etti. 570S Spider isimli model, 570S ve 570GT ile birlikte, Sports Series modellerinden biri olacak.

Otomobilin otomatik tavanı daha önceki McLaren Spider’larını anımsatıyor ve şirketin MonoCell isimli karbon gövdesinin sağladığı rijidite sayesinde üstü açık model için ekstra güçlendirme çalışmasına gerek kalmıyor. Bu sayede sadece 58 kg’lik fazlalığa neden olan tavanı sadece 15 saniye içerisinde, 40 km/s’nin altındaki hızlarda açıp kapatmak mümkün oluyor.

Porsche 570 Spider’ın Maksimum Hızı Kaç?

3.2 saniyelik 0-100 zamanı coupe kardeşi ile aynı olan 570 Spider’ın maksimum hızı ise tavanın durumuna göre değişiyor. Açık ve kapalı tavana göre maksimum hızlar sırasıyla 315 km/s ve 328 km/s. Üstü açık sürüşe olanak sağlayan yeni otomobil Sport Series modellerinin dertlerinden birine derman olacaktır. Evet, 600 bg’lik twin-turbo beslemeli V8’i duymak ve hissetmek istiyoruz.

Otomobilin İngiltere Satış Fiyatı Belli Oldu

Fiyatı ne kadar? İngiltere’de 164.750 sterline satılacak olan Spider’ın kardeşlerinden daha fazla satış adedine ulaşması bekleniyor.

XF Sportback’in Göz Dolduran Özellikleri

Gelelim daha geleneksel bir otomobil olarak nitelendirebileceğimiz XF Sportback’e. BMW 5 serisi Touring ve Mercedes Benz E Serisi Estate ile rekabete girecek olan otomobil sedan kardeşi alüminyum gövdeye sahip.

En güçlü motor seçeneği olan süper şarjlı V6’sı 380 bg güç üreten araç, dört tekerlekten çekiş sistemiyle birlikte, 0-100 hızlanmasını 5.5 saniyede tamamlayabiliyor. Jaguar’ın güncel E63 Estate ile rekabet edecek bir model üretme planı ise ne yazık ki bulunmuyor.

Volkswagen güncel Polo modeliyle birlikte Polo GTI’da tanıttı. 200 bg gücündeki 2.0 litrelik dört silindirli turbo motora sahip olan otomobilde 6 ileri manuel veya 7 ileri DSG şanzıman sunuluyor.

Sport (standart model) ve Sport Select (opsiyonel adaptif süspansiyon sunuyor) isimli iki farklı şasi moduyla satılacak olan otomobilin bir önceki Polo GTI’nın 6.7 saniyelik 0-100 zamanını iyileştirmesi bekleniyor.

Kaynak: Evo

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version