Yeni nesil Porsche Macan modeli 2021 yılında görücüye çıkacak ve sadece elektrikli motor seçeneğine sahip olacak. Ancak bu mevcut nesil benzinli arabaların ömür döngüsünü tamamladığı anlamına gelmiyor elbette. Son olarak ufak bir makyaj operasyonu geçiren Macan, en azından 2024 yılına kadar elektrikli versiyonunun yanı sıra içten yanmalı güç ünitesiyle de satışta kalmaya devam edecek.

Car & Driver sitesinde yer alan ve ismi mahfuz şirket kaynaklarına dayandırılan habere göre mevcut Macan modeli en az 3 yıl boyunca daha alıcıların beğenisine sunulacak. Porsche’nin ne zamandan itibaren benzinli aracın son günlerini saymaya başlayacağı ise şimdilik bilinmiyor. Muhtemelen bu elektrikli modelin satış performansına göre değişiklik gösterecektir.

Her şey elektrikli aracın satışına bağlı

Eğer işler planlandığı gibi gider ve araç çok satarsa 2014 yılında çıkışını gerçekleştiren benzinli versiyon emekliye ayrılabilir. Fakat bunun aksine orijinal SUV’a olan talep diri kalmaya devam ederse Porsche’un bu stratejisinde değişikliğe gitmesi de muhtemel. Nitekim ismini açıklamak istemeyen bir başka şirket yetkilisi “Bu kadar önemli bir model içten yanmalı motor seçeneğini daha uzun bir süre boyunca korumaya devam edebilir” değerlendirmesinde bulunmuş.

Gerçekten de Almanya menşeli üretici her seçeneği masanın üzerinde tutmaktan yana gibi gözüküyor. Bunun sebebi Macan’ın marka portföyünde önemli bir yer tutuyor olması. 2019’da en çok satan model olan ve dünya çapında 99 bin 944 adet satmayı başaran araç ABD genelinde 718, 911 ve Panamera’nın toplamından daha fazla talep görmüş.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version