Gözleriniz sizi yanıltmıyor. Güncel Toyota RAV4 modeli baz alınarak geliştirilen kompakt crossover Mitsuoka Buddy’e bakıyorsunuz. Ancak bu model RAV4’ün aksine 70’lerin sonu, 80’lerin başındaki Chevrolet kamyonet ve SUV’larından tasarım çizgilerini taşıyor. Özellikle K5 Chevy Blazer’den ciddi esinlenmeler söz konusu.

Sipariş üzerine ürettiği otomobillerle bilinen Japonya menşeli Mitsuoka daha önce de retro temalı arabaları yeni platformlar üzerine inşa etmesiyle gündeme gelmişti. Mitsuoka’nın satışına halihazırda devam ettiği arabalara baktığımızda Mazda MX-5 üzerine geliştirilen ve 2008’de İngiltere’de tanıtılan Himiko Roadster gibi modeller karşımıza çıkıyor.

Bugün geldiğimiz noktada ise Mitsuoka, Toyota’nın RAV4 modelini nostaljik bir görünüme kavuşturarak Buddy adını verdiği aracı görücüye çıkarmış bulunuyor. Kesinlikle şık ve dikkat çekici bir tasarım tercihi söz konusu.

Buddy modelinde Mitsuoka, RAV4’ün motorunu ve kabin içi tasarımını birebir korumuş. Standart olarak 2.0 litre atmosferik motorun yer aldığı araç 169 beygir güç üretiyor ve bu güç yalnızca ön tekerleklere aktarılıyor.

İlginç bir şekilde RAV4 Prime’ın hibrid motor seçeneği Buddy’de mevcut değil. Fakat Buddy Hibrid diye başka bir model var. Bu model de 215 beygir güç üretiyor ve Toyota’nın E-4WD sistemiyle motorları sürekli dört tekerleğe aktarabiliyor.

Toyota RAV4 ABD’de halihazırda 27 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor. Bu özel ve gerçekten güzel modelin fiyatı bundan daha yüksek olacağı kesin, ancak Mitsuoka ne kadar olacağını henüz açıklamış değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version