Renault’un ilk olarak Rusya pazarında satışa açtığı araçlardan biri olan Renault Arkana, iyi değil mükemmel bir başarı yakaladı. Yıl içerisinde belirlenen satış rakamları tutturuldu ve hatta tahminlerin bile üzerine çıkan bir satış performansı ortaya çıktı.

Seri Rusya’da sunuldu bir kere ve satış başarısı da elde etti. İlk kez 2018 yılında gelen ve ciddi bir başarıyı da beraberinde getiren serinin şimdi ise Avrupa satışlarının başlayacağı ortaya çıktı.

Renault Arkana Çok Yakında Avrupa’ya Geliyor

SUV segmentinde bir araç olan seri, Rusya’ya özel olarak geliştirilmesine karşın Avrupa pazarına da açılacak ve çok kısa bir süre içerisinde satışlar başlayacak. İlk olarak satışların Fransa’da başlayacağı söylendi.

Bu ilk parti için açıklanan plan olarak söylendi. Kademeli olarak diğer Avrupa ülkelerinde de satışların başlayacağı da verilen bilgilerden.

Söz konusu modelin özellikleri ise sabit tutulacak gibi duruyor. Haliyle nasıl özelliklerin olacağını biliyoruz.

CMF-B modüler platform üzerinden geliştirilecek bir seri olan Renault Arkana, tam bir Coupe SUV modeli. Aracın 140 beygirlik ve 160 beygirlik olmak üzere iki ayrı motor seçeneği var. ,

İki motor için de tork değerinin 260 Nm olduğunu da ekleyelim. Bu kısımda da bir değişiklik olmayacak.

Motor kısmında sadece ek olarak çift hibrit motorun olduğu bir versiyon daha olduğunu biliyoruz. Tüm Avrupa’da satışa sunulması beklenen aracın satış durumu konusunda ise merak edilen bir şey daha var. O da aracın Türkiye pazarına gelip gelmeyeceği.

Avrupa’da satışa çıkması, Renault Arkana modeline Türkiye yolunu da açıyor. Kesin olarak yeni serinin ülkemizde satılacağını söylemek mümkün değil ama yakın zamanda bu konuda sürprizlerin açıklandığını da görebiliriz. Bu konuda Renault tarafından yapılacak olan bilgilendirmeleri görmek lazım.   

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version