Diğer birçok markada da olduğu gibi otomobil dünyasında bir elektrikli dönüşüm süreci yaşanıyor. Volvo, Hyundai, Nıssan, Toyota gibi markaların dışında bu süreçte boy gösteren markalardan birisi de Renault. Şu sıralar yeni elektriklileri üzerinde çalışan markanın, bu serileri arasında yer alacak olan Renault Megane eVision modeli de kameralara yakalandı.

Konsept modeli tanıtılan ve bu yıl içerisinde seri üretim versiyonunun tanıtılacağı bilinen araç, test sürüşü sırasında kamuflajlı olsa da gözüktü.

Renault Megane eVision, Çoğunlukla Konsept Modele Sadık Kalacak

Yeni araç için yapılan paylaşımın gösterdiği önemli bir detay var. Paylaşımın ortaya koyduğu şey şu ki araç tasarım açısından konsept modele sadık kalmaya çalışacak.

Bu çalışma kapsamında SUV serisi bir araç göreceğiz. Konsept tasarımı çok göz alıcı bulunmuştu. Bu modelin de benzer tasarımla gelmesi satışlarının yükselmesini sağlayacaktır.

CMF-EV platformu üzerinden geliştirilecek olan araç için motor seçeneklerinin de değişmesi pek beklenen bir durum değil. Motor konusunda 217 beygirlik bir elektrikli motor kullanılması beklenmekte.

Bu motor için tork değerinin de 300 Nm tork gibi bir değer olacağı iddia edilmekte. 300 Nm tork değeri elektrikli bir araç için de yeterli görülebilecek değerler arasında geliyor.

Öyle ki SUV sınıfı bir araç olmasına karşın Renault Megane eVision modelinde de 0’dan 100 km’ye hızlanma süresinin 8 saniye gibi bir süre olacağı bilgisi var.

Ne kadar değiştirilecek ya da konsept üzerinden mi yürünecek kesin değil. Bu değerler ve tasarım değiştirilmezse, Renault yeni modeliyle satışlarını arttırabilir. Zira dediğimiz gibi konsept model tanıtılmıştı ve genel olarak sevilmişti.

Şunu da belirtmekte fayda var ki bu seri 2021 yılında gelecek. Tanıtım bu yıl yapılacak ama aracın satışa çıkması 2022 yılını bulacak. Kısa vadede satışlar başlamamış olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version