HB Megane için spor havasıyla öne çıkan özel bir model geliştiren Renault, yeni aracını tanıttı. Renault Megane RS Ultime 2023,Tokyo Otomobil Fuarı kapsamında duyuruldu ve araç şimdiden ilgi odağı olmayı da başardı.

Hem tasarım açısından hem de teknik detaylar açısından güzel bir özel versiyonla karşı karşıyayız diyebiliriz. Sınırlı sayıda üretilecek olan bu model için nasıl özellikler ve farklardan söz ediyoruz bakalım.

Renault Megane RS Ultime 2023 Özellikleri ve Farkları

Araçta ilk bakışta yenilenmiş olan Renault logosunun kullanıldığını görüyoruz. Bunun yanında spor bir havaya sahip olması adına seride farklı dokunuşlar da bulunuyor. Yan kısımlarda, kaput ve çamurluk bölümlerinde özel şeritlere yer verildiğini görüyoruz.

Dış kısımda yapılan dokunuşlardan iç mekan da nasibini almış durumda. Titanyum siyahı yeni Alcantara döşemeler ve RS logolu olan koltuklarla beraber daha agresif bir iç mekan tasarımı var. Vites kısmının hemen önünde yer alan özel metal plakalık da aracı ayıran diğer özellikler arasında geliyor.

Bose ses sistemi, 10 inçlik dijital gösterge ekranı, 9.3 inçlik multimedya ekranı, 360 derece kontrol sistemi, açılır tavan ve baş üstü ekranı gibi önemli artıların da yine bu seriyle beraber sunulduğunu eklemiş olalım.

Unutmadan aracın ön çamurluklarının 60mm ve arka çamurluklarının da 45mm kadar daha geniş olduğunu da ekleyelim.

Motor Konusunda Neler Sunuluyor?

Renault Megane RS Ultime 2023, güçlü bir motora sahip. 1.8 litrelik motor, 300 beygirlik güç değerine sahip. 4 silindirli turboşarjlı olan bu canavar, 420Nm tork değeriyle de dikkat çekiyor. 100 km hıza sadece 5.7 saniye içerisinde ulaşacak olan seri, Avrupa’da sadece EDC şanzıman seçeneğiyle sunulacak.

Bu spor serinin kırmızı kaliperli Brembo çift döküm frenleri, 19 inç jantları ve 4 tekerden çekiş sistemiyle beraber kaç adet üretileceği ise açıklanmadı.

Sınırlı sayıda olacağını bildiğimiz Renault Megane RS Ultime 2023 için satış detayları ise ilkbahar aylarında açıklanacak. Fiyat ve üretim sayısı detayları da belli olmuş olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version