Renault, direkt enjeksiyonlu ve turboşarjlı yeni nesil benzinli motorunu görücüye çıkardı. İlk etapta Scenic ve Grand Scenic modellerinde kullanılacak olan bu yeni güç ünitesi, Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance ve Daimler ortaklığında geliştirildi.

Şirket tarafından yapılan açıklamada yeni motorun düşük devirlerde daha iyi tork verdiği, yüksek devirlerde ise daha iyi performans elde ettiği belirtildi. Tabii düşürülmüş yakıt tüketimi ve karbondioksit emisyonu gibi avantajlar da cabası.

Ocak ayında Avrupalı müşterilerin beğenisine sunulacak olan MPV sınıfı Scenic ve Grand Scenic’te yer alması planlanan yeni motor, 2018’in ilerleyen aylarında yavaş yavaş tüm Renault modellerinde kullanılacak.

3 farklı güç seçeneğine sahip

Peki, bu yeni motor ne kadar güçlü?

115, 140 ve 160 beygir olmak üzere 3 farklı güç seçeneğine sahip olan motorun karbondioksit emisyon ölçümleri gayet başarılı. Renault’a göre Scenic için 140 ve 115 beygirlik motorların 122g/km emisyon salgıladığı ölçümlenmiş. Grand Scenic’te ise bu rakam 125g/km olarak belirtiliyor.

115 beygirlik motor yalnızca manuel şanzımanla sunulacak. Daha güçlü olan diğer iki motor ise sunulacağı pazara göre hem manuel, hem de otomatik şanzımana sahip olabilecek.

Nissan GTR’den esinlenildi

Diğer yandan Renault, mühendislerin bu yeni motorun yapımında Nissan GTR motorunda kullanılan yeni nesil silindir kaplama teknolojisi gibi çeşitli inovasyonların da gerçekleştirildiğini açıkladı. Direkt yakıt enjeksiyon basıncı da 250 bar artırılmış, bu sayede hava ve yakıt karışımı optimize edilmiş. 40 bin saati aşkın süren testler sonucunda ortaya uzun ömürlü, yakıt verimliliği yüksek ve çevre dostu bir motor çıkmışa benziyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version