Renault markasının en küçük araçlarından biri olan Renault ZOE yeni nesil teknolojileriyle ve elektrikli yapısıyla adından sıkça söz ettiriyor. Ülkemizde de satılan model, fiyat anlamında ülkemizde bir hayli ciddi ücretlere alıcı buluyor. Aracın bu detayları bir yana, şu sıralar gündemde olmasının nedeni Euro NCAP testleri.

Euro NCAP testlerine giren model, öyle bir sonuç aldı ki açıkçası seriyi tanıyanlar olarak şaşırdığımızı söylemek isterim. Bırakın 5 yıldız almayı, araç testlerden yıldız almadan ayrıldı.

Renault ZOE Sıfır Yıldızla Testlerden Ayrıldı

Diğer araçlara yapılan testlerin aynısı Renault ZOE modeline de yapıldı. Yapılan testler sonrasında serinin yetişkin yolcu koruma oranında %43’lük bir oran almayı başardığını görüyoruz.

Bir hayli kötü olan bu sonucu çocuk yolcu oranı izliyor. Çocuk yolcu güvenliğinde de araç %52’lik bir oranı yakalamayı başarıyor. Tüm bu değerler göz önüne alındığında sadece yolcu güvenliği için değerlendirildiğinde bile, serinin geri planda kaldığını anlıyoruz.

Testlere devam edildiğinde Renault ZOE modelinin yaya güvenliğinde de %41’lik bir oran yakaladığına şahit oluyoruz. Ama asıl bomba son kısımda. Aracın güvenlik yardımcısı başarı orasının %14 olduğunu görüyoruz. Standart donanımlı model için testlerin yapıldığını düşünecek olursak, bu oran gerçekten çok düşük.

Renault ZOE Euro NCAP testlerinden elde ettiği bu sonuçlarla beraber, testi yıldız bile almadan tamamlıyor. Açıkçası elektrikli ve yüksek fiyata satılan bir araç için bu oranlar beklediğimiz oranlar değil. Serinin en azından 4 yıldız almasını beklerdik.

Sonuç şaşırtıcı oldu. Sonuçlarda sonradan bir güncelleme olur mu ya da bu sonuçlar karşısında marka bir yorum yapar mı göreceğiz. Şimdilik testlerin sonucu budur.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version