Xpeng G3 SUV modeli, çok yeni araçlardan bir tanesi. Çin merkezli Xpeng Motors firmasının ürettiği bir araç olan G3, Avrupa’da ya da ülkemizde çok fazla bilinmiyor.

Bunun nedeni hem aracın hem markanın çok yeni olması hem de satışların sadece Çin içerisinde yapılıyor olması. Fakat aradan geçen kısa süre içerisinde bu durumu değiştirmek adına adımlar atılmaya başlandı. Son bilgilere göre yeni seri Çin dışına çıkmaya hazırlanıyor.

Xpeng G3 SUV Avrupa Pazarına Geliyor

Dilerseniz önce biraz markadan söz ederek başlayalım. Xpeng Motors, Çin’de temelleri atılmış olan bir Çin markası. G3 markanın ilk araçlarından biri. Öyle köklü bir tarihten de söz etmemiz mümkün değil zira marka 2014 yılında kurulmuş olan bir marka.

Marka ne kadar genç bir marka olsa da G3 serisinde kullanılan teknoloji, markanın kısa sürede büyümesine neden oldu. Öyle ki kompakt SUV modeli, Tesla’nın rakibi olarak gösterilmeye başlandı.

Tek şarj ile 450 km kadar yol gidebilen araç, menzil konusunda da Tesla’nın hemen peşinden geliyordu. Aracın ülkemizde ve tüm dünyada tanınmamasının tek nedeni ise satışların Çin ile sınırlı tutulması. Çin’de elde edilen satış başarısının arkasından ise şimdi Xpeng G3 SUV dünyaya açılıyor.

Yapılan açıklamaya göre araç, Avrupa pazarında satışa sunulacak. Avrupa pazarı için ise araçların ilk durağı Norveç olarak seçildi. İlk etapta 100 araç gönderildiği ve bu araçların satışları için hazırlıkların yapıldığı söylendi.

Norveç burada ilk adım olacak. Bu denemenin hemen ardından diğer Avrupa ülkelerinde de satışların başlayacağını belirten yetkililer, markanın bir diğer modeli olan P7 sedanın da 2022 yılında satışa başlayacağını söyledi.

Ülkemizde de satılma ihtimali olan Xpeng G3 SUV modelinin Avrupa fiyatının nasıl olacağı ise Norveç fiyatları üzerinden belli oldu. 37.667 dolar gibi bir fiyata denk gelecek satış fiyatı olan yeni serinin rakibi Tesla Model X serisine göre çok daha uygun fiyatı olduğunu görüyoruz.

Öyle ki rakip Tesla Model X 79 bin dolar gibi başlangıç fiyatları sunuyor. Muhtemelen bu model ülkemize de gelecek olursa, teknolojisine göre en uygun fiyatlı elektrikli modellerden biri olacak.

Araç bu fiyata değer mi derseniz sunulan teknolojilere göre değer gibi gözüküyor. 450 km menzil sunan tamamen elektrikli motor, NCAP testinden 5 yıldız almış çelik bir kasa, akıllı asistan desteği, bulut depolama desteği, araç içi güvenlik ve yönetim sistemleri gibi teknolojileriyle beraber Tesla’dan geri kalmayan bir seri.

Share.

2 yorum

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version