ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, çıkışı merakla beklenen Roadster modelinin yeni basın görsellerini kamuoyuyla paylaştı. Tam bir performans canavarı olacağı bilinen araca kırmızı renk gerçekten çok yakışıyor.

Fotoğraflarda görülen ikinci beyaz araba ise söylenen göre sadece bir maket, hareket edemiyor. Daha önce de bu beyaz Roadster’a Tesla’nın yatırımcılarıyla yaptığı toplantıda denk gelmiştik.

Teknik özellikleri çok başarılı

Roadster’in güzelliği sadece dış görünümüyle sınırlı değil. Teknik özellikleri ve sahip olduğu donanım da en az elektrikli motoru kadar başarılı. 0’dan 100 km/s’ye sadece 1.9 saniyede çıkan araç gerçek bir hiper araba olarak nitelendirilebilir.

Drag yarışlarının tozunu atacak

Tesla’nın bugüne dek üretmiş olduğu en hızlı ve atik araç Ludicrous moduna sahip Model S P100D. Roadster ile birlikte Tesla bir manada kendisiyle yarışmış olacak ve drag yarışlarının tozunu atacak.

Dış görünüşü gayet başarılı, hızlanması da kesinlikle çok iyi olan elektrikli modelin menzil kapasitesi ise kesinlikle etkileyici.

1000 kilometre boyunca şarj derdi yok!

Tesla CEO’su Elon Musk, yeni Roadster modelinin tam dolu şarj ile yaklaşık 1000 kilometre mesafe kat edebileceği bilgisini paylaştı. 2020 yılında piyasaya sürüleceği belirtilen araç görücüye çıktığında birçok farklı rakiple de boy ölçüşmek zorunda kalacak. Ancak sahip olduğu yüksek menzil kapasitesi Roadster’ın elini güçlendirebilir.

Baz versiyonu 200 bin dolar olan aracın Founder Series adı verilen özel paketini 250 bin dolara satın alabilmek mümkün olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version