Amerikalı üretici Tesla, yüzde 100 elektrikli otomobil ve SUV’dan sonra sıra dışı özelliklere sahip Tesla Semi isimli kamyonunu ya da diğer bir deyişle çekicisini tanıttı.

Elektrikli otomobilleriyle ünlenen Tesla, beklenmedik bir hamle yaparak elektrikli kamyonunu tanıttı. 2019’da üretileceği belirtilen Tesla Semi isimli çekici, yüzde 100 yani tamamen elektrikli bir araç ve 800 km menzilinin olduğu belirtiliyor.

Bu menzili 40 ton ağırlıkla yani römorkuyla birlikte yapacağı belirtiliyor ve bu da taşımacılığın tüm dengelerini değiştirecek gibi görünüyor.

Römorkuyla bilikte 0-100 km/s hızlanmasını 20 saniyede tamamlayan bu araç, tek başına 5 saniyede ulaşıyor. Semi’nin arkasında bulunan iki aksında 4 elektrik motoru bulunuyor.

Aracın bataryalarının tabanda olması ağırlık merkezinin de yere yaklaşmasını sağlıyor. Bu tasarım, sayesinde Tesla Semi’nin sürüş güveliği, içten yanmalı motora sahip bir çekiciden daha fazla.

Elektrikli Semi’nin, dizel motorlu bir çekiciye göre ABD’de yılda 200.000 dolar tasarruf sağladığı belirtiliyor. Bu da lojistik şirketlerinin maliyetleri açısından oldukça büyük avantaj sağlıyor.

Bu tasarımın, sürücüye daha fazla görüş açısı sağladığı belirtiliyor. Bu durumda Tesla için sağdan ya da soldan direksiyonlu araç üretme derdi de olmayacak.

Sürücünün sağında ve solunda iki dokunmatik ekran var. Bu ekranlardan birinde geri görüş kamerasının görüntüleri, diğerinde araç bilgileri yer alıyor.

Otonom sürüş özelliği bulunan Semi modelinde otomatik pilot özelliği ve çarpışma önleyici bulunuyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version