Yerli otomobil için her şey yolunda gidiyor. En son üretimde görev alacak olan robotlar için montajların başladığı konusunda bilgiler geldi. Toplamda 250 robotun üretimde yer alacağı yerli araç için süreçte yavaş yavaş ortaya çıkıyor. En son açıklanan bilgilerle beraber TOGG serisinde kaç adet farklı modelin planlandığı konusunda detaylar ortaya çıktı.

Bu modeller ne zaman satışa çıkacak ve süreç nasıl işleyecek tüm bunlar için ilk bilgiler verildi.

TOGG, Birkaç Farklı Model Olarak Sunulacak

Verilen bilgilere göre beklediğimiz gibi seride ilk olarak C segment bir SUV göreceğiz. 2023 yılının ilk çeyrek kısmında bu yeni C-SUV modelinin satışlarının başlaması bekleniyor.

Sonrasında gelecek olan model ise C segmentinde bir sedan serisi olacak. Yine konsept aşamasında gösterilen sedan gibi bir sedanın sunulmasını bekliyoruz. Hemen arkasından ise yine C segment bir HB modeli daha gelecek. Bu 3 serinin satışının başlamasının ardından ise segment konusunda değişiklik yapılması bekleniyor.

Bu 3 modelden sonra bir de B segment SUV modelinin tanıtımı yapılacak. Böylece yerli otomobil TOGG serisi için toplamda 4 modele ulaşılmış olacak. 4 aracın da çok satan araçlarda gördüğümüz sınıf özelliklerini karşılaması bekleniyor.

Özellikle 2 adet SUV modelinin yer alması ve ilk çıkışın SUV modelle yapılmasının da arkasında yer alan ana neden bu gibi gözüküyor. Tüm bu araçların arkasından gelecek olan model ise bir MPV sınıfı olacak.

Her sınıf içerisinde araç olmasını isteyen yetkililer C-MPV modelinin de üretimini ve satışını gerçekleştirecek. TOGG serisi için şimdilik yol haritası bu şekilde gözüküyor. Arada sürprizler olur mu bunu zamanla göreceğiz.

Şu an için ilk model SUV serisi dışında diğer araçların ne zaman satışa çıkacağı konusunda da bilgi yok.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version