Yerli otomobil TOGG’a olan ilgi artmaya başladı. Çünkü yavaş yavaş seri için sona gelinmeye başlandı. Sürekli yapılan hazırlıklar ve üretim tesisinin son durumu hakkında paylaşımlar yapılıp duruluyor. En son Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yerli otomobil üretim fabrikasını ziyaret etti ve burada açıklamalarda bulundu.

Yapılan açıklamalara göre bakacak olursak, beklenen tarihlerde önemli bir değişiklik durumu söz konusu olmayacak. Peki, yerli otomobil ne zaman gelecek?

TOGG Seri Üretim Tarihi için Yine 2022 Yılı Gösterildi

Son yapılan açıklamada da üzerinde durulan tarih 2022 yılının sonu oldu. Geçen yıldan beri, hatta araç için duyuru yapıldığından beri aynı tarih üzerinde duruluyor. Genel olarak 2022 yılının sonunda araçların seri üretimden ineceği yani satışa hazır olacağını düşünüyoruz. Tabii ki bir yandan üretim devam edecek ama bir yandan da satışlar başlamış olacak.

Bu kez yeni bilgi ise TOGG otomobilinin yurt dışı satış tarihi ile ilgili oldu. Ülkemizde 2022 sonlarında yollarda olmasını beklediğimiz aracın, 2024 yılının sonunda ve 2025 yılının başında belirlenen ülkelerde yurt dışı satışlarının başlaması bekleniyor.

Yani bu kez hem aracı kendi ülkemizde satacağı hem de aracı yurt dışında satmış olacağız. Tabii ki burada her zaman söylediğimiz gibi en ama en önemli kriter fiyat kriteri gibi duruyor. Araç ne zaman satışa çıkar kesin olarak bilemeyiz ama satışa çıktığı zaman, fiyat rekabetinin olması sadece ülkemizde değil dünya pazarında da çok ciddi satış rakamlarına ulaşılması demek olabilir.

Bunun da ekonomiye olumlu bir etki getirmesi bekleniyor. Ayrıca TOGG araçlarının devam modelleri için de yine önemli olan bir etken olduğunu söylemek lazım.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version