Spor otomobil meraklıları için özel isimlerden biri olan Supra nihayet yeni nesliyle karşımıza çıktı.

Son Supra neslini 2002 yazında emekli eden Toyota yeni bir Supra için bizi 2019’a kadar bekletti.

Yeni neslin ilk ipucunu bundan 5 yıl önce FT-1 konseptiyle veren Toyota, Supra adının önünde artık GR takısını da kullanıyor. Toyota’nın motorsporları departmanını temsil eden GR (Gazoo Racing) kıslatması otomobilden beklentileri de doğal olarak arttırıyor.

BMW Z4 altyapısını kullanan yeni Supra, 4,38 metrelik uzunluğuyla üretilen son Supra’dan 13,5 cm daha kısayken, 2,47 metrelik dingil mesafesi de yine son nesilden 8 cm daha kısa.

Yeni Supra’nın Çarpıcı Tasarım Özellikleri

Z4 ile olan kardeşliği karoserde yan aynalar ve kapı kolları dışında görmek mümkün değil. Uzun motor kaputu, dalgalı tavan ve kısa tampon-tekerlek mesafesi gibi detaylar yeni Supra’nın çarpıcı tasarımında önemli bir rol oynuyor.

Kapıdan başlayıp arka çamurlukla bütünleşen kıvrım, difüzörlü arka tampon ve çıkıntılı bagaj kapağı çok etkileyici görünüyor. Aynı şekilde otomobilin Formula 1’e selam çakan burun yapısı da farklı.

Tasarım yoruma açık bir kavram olmakla birlikte yeni Supra’nın abartılı genişlikteki farları genel tasarımın içinde fazla baskın bir unsur olarak kalıyor.

Karoserinde BMW kardeşliğini mükemmel bir biçimde gizleyen yeni Toyota Supra, iş kıyafetin içine geldiğindeyse farklı bir karaktere bürünüyor. Temiz çizgileriyle dikkat çeken kokpitte direksiyon simidi, cam ve ayna kumandaları, aydınlatma kumandaları, müzik ve havalandırma kontrolleri, vites kolu, multimedya ekranı ve merkezi kontrol sistemi doğrudan BMW’den alınmış. Öyle ki otomobilin multimedya menüsü bile BMW imzası taşıyor.

Toyota GR Supra Motor Özellikleri

Motor kaputunun altındaki 3,0 lt’lik sıralı 6 silindirli TwinScroll (çift kanallı) turbo motor da BMW orijinli bir üretim.

340 HP güç ve 500 Nm tork değerleri sunan motor yine BMW’den tanıdığımız ZF üretimi 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla iş birliği yaparak arka tekerleklere güç veriyor.

0-100 km/s hızlanması için 4,3 saniye süresi açıklanırken maksimum hız 250 km/s’de sınırlandırılmış.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version