Toyota’nın ve hatta otomobil tarihinin en önemli modellerinden biri olan Toyota Corolla’nın 12’nci nesli, Toyota’nın TNGA GA-C platformu üzerinden geliştirildi.

Toyota Corolla Yenilendi

Yeni Corolla’nın boyutlarında, güncel modele göre önemli değişiklik olmadı. Sadece yüksekliği, öncesine göre 2 cm azaldı, uzunluğu 1 cm arttı. Motor kaputu hizası 2 cm azalan Corolla’nın ağırlık merkezi de 1 cm yere yaklaştı.

Aracın tasarımında Toyota’nın keskin hatlı yeni tasarım dili yer alıyor. Corolla, ince farlar, krom parçaları, LED’li aydınlatma grubu, tamponundaki büyük hava girişiyle de iddialı bir tasarıma sahip.

Corolla Sedan’ın 2,7 metre olan dingil mesafesi değişmedi ama bu aracın arkadaki yolcular için daha fazla diz mesafesi sağlayacağı belirtiliyor.

İç mekanda artan malzeme kalitesiyle birlikte kablosuz telefon şarjı, 8 inç dokunmatik ekran, 7 inç çok fonksiyonlu gösterge ve ön cama bilgi yansıtan 10 inç Head-up Display de yer alıyor.

Motor Özellikleri

Yeni Corolla Hybrid’te görev yapan 122 HP gücündeki 1,8 litrelik hibrit motorla araç, ortalama 3,4 lt/100 km yakıt tüketimi sunuyor.

Sürüş özelliklerine göre yüzde tamamen elektrikli sürüş de sunan bu araçta ikinci motor seçeneği ise yenilenmiş 1,6 litrelik benzinli motor olacak. 6 ileri manuel veya CVT şanzımanla birlikte görev yapan 1,6 litrelik motor, 132 HP güç üretiyor. Bu versiyonun ortalama yakıt tüketimi 5,8 lt/100 km.

Ayrıca Corolla, Amerika pazarında, 2,0 litrelik, tamamen yeni bir motor seçeneği de sunacak. Direkt enjeksiyonlu yakıt sistemine ve değişken supap zamanlamasına sahip bu motor, 169 HP güç üretiyor ve 10 ileri vitesli otomatik şanzımanla birlikte görev yapıyor.

Yeni Corolla’nın hibrit veriyonunda Toyota Safety Sense teknolojisi, gündüz ve gece yaya algılama özelliğini içeren Ön Çarpışma Önleyici Sistem (PCS), Adaptif Hız Sabitleyici (ACC), otomatik yönlendirme isteğini içeren Şerit Takip Sistemi (LDA) ve Otomatik Uzun Huzmeli Farlar (AHB) sistemleri standart olarak yer alıyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version