TVR kendini TVR Griffith ile hatırlattı! Köklü İngiliz otomobil markaların çoğu kapandı ve kalanların sahipleri ise İngiltere dışında bulunuyor. Bir de Çin’e taşınan Rover ve MG’yi unutmamak gerekir. TVR da İngilizlerin son bağımsız markalarından biriydi ve el yapımı spor otomobiller üreten marka 2006’da kepenklerini kapatmıştı. 2015’de yeniden bir hareketlilik yaşayan marka, Gordon Murray ve Cosworth tarafından yeniden geliştirildi ve yollara çıkmaya hazırlanıyor.

Gordon Murray, önce Formula 1 otomobilleri tasarlayan ve ardından McLaren’da görev yapan bir tasarımcı, Cosworth ise başta Ford olmak üzere çok sayıda markaya motor geliştiren bir mühendislik şirketi.

Cosworth ve Murray’ın geliştirdiği TVR Griffith isimli model, TVR’ın son dönemlerinde ürettiği modellerinin çizgilerini taşıyor. 4,3 metre uzunluğundaki bu aracın genişliği 1,85 metre, yüksekliği 1,2 metre ve dingil mesafesi ise 2,6 metreyken, ağırlığı 1250 kg.

Önden motorlu ve arkadan itişli olmasına rağmen şaft tünelinin olmadığı belirtilen aracın önünde büyük bir ızgara bulunuyor. Ayrıca LED’li farların altında yer alan hava girişiyle ön çamurluğunun gerisinde hava çıkışı ve kapılarda hava akış kanalları var. Aracın devasa arka çamurluğunun gerisinde ise büyük difüzörler yer alıyor. Aracın arkasında bulunan ve otomatik olarak açılıp kapanan spoylerin hangi hızlarda görev yapacağı şimdilik açıklanmıyor.

Araçta Cosworth tarafından geliştirilen, silindir başına 4 supaplı, atmosferik 5,0 lt’lik V8 motorda değişken supap zamanlaması görev yapıyor. Motorun gelişiminde Motul ile birlikte çalışılmış. Arkadan itişli olan araç 0-100 km/s hızlanmasını yaklaşık 4 saniyede tamamlarken maksimum hızı ise 322 km/s.

TVR Griffith’in Fiyatı Ne Olacak?

Yeni TVR Griffith’in ilk 500 adedi Griffith Launch Edition olarak tanıtılacak ve bu araçlar 2018’in sonlarına doğru üretilip 2019’un ilk çeyreğinde teslim edilecek. İngiltere’deki fiyatı ise 90.000 Sterlin(yaklaşık 425.000 TL) olacak.

TVR Griffith: Not Alınması Gerekenler

* Büyük difüzörler hem aracın aerodinamik özelliklerini güçlendiriyor hem de tasarımını zenginleştiriyor.

* Ön ve arka aks arasında yüzde 50:50 ağırlık dağılımı bulunuyor.

* Çelik karoser, alüminyum ve karbon gövde parçaları sayesinde güvenli ve aerodinamik ama hafif bir otomobil ortaya çıkmış.

* Ön çamurluğun arkasında ve altında bulunan egzoz çıkışı motor gücü kayıplarını azaltıyor.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version