Uber, bir süre ülkemizde hizmet verdikten sonra alınan kararlarla beraber faaliyetlerine son vermişti. Davalık olan ve uzun bir süre Uber’in kullanılmamasına neden olan olaylar bir yana, Uber’in iptal edilmesi de bir hayli ses getirmişti. Şimdi ise Uber Türkiye’den yeni bir paylaşım geldi ve Uber geri mi döndü soruları gündeme geldi. Bu kez Uber Siyah Taksi nedir sorusu da gündemde.

Öyle ki paylaşımda Uber Türkiye’nin yeni hizmeti için siyah taksi ifadesini kullandığını görüyoruz. Peki, siyah taksi tam olarak ne? Yeniden hizmet başlayacak mı?

Uber Siyah Taksi Nedir?

Bu kez bildiğimiz Uber işleyişini görmeyeceğiz. Siyah taksi hizmetinde kullanılacak olan araçlar yine lüks Vito araçları olacak.

Bu araçları daha önce XL modelleri olarak da görmüştük. Lüks araçların, 8 kişiye kadar yolcu kapasitesi olacak. Ailelerin, arkadaş gruplarının ve konforlu yolculuk severlerin ilgiyle karşılayacağı hizmet bu kez, taksi sistemi üzerinden işleyecek. Araçların ticari taksi plakası taşıyacağı söyleniyor.

Uber Siyah Taksi Fiyatlandırması Neye Göre Yapılacak?

Bu araçlarda fiyatlandırma ise yine UKOME tarafından belirlenmiş olan Siyah Taksi taksimetre fiyat tarifesi üzerinden yapılacak.

Yani bir nevi bu kez Uber resmi olarak faaliyetlerine dönmüş olacak. Tabii ki 8+1 lüks taksi olarak geçen siyah sınıf taksilerin, taksimetre tarifelerinin de biraz daha pahalı olduğunu biliyoruz.

Bu konuda daha önceden belirlenen fiyatlar da biliniyor. Artık tam olarak bu fiyatlara göre mi fiyatlandırma yapılacak yoksa bir güncelleme mi yapılacak göreceğiz. Şu an için net olan şey ise Uber Siyah Taksi artık hizmete başlamış durumda.

Giderek bu hizmetteki araç sayılarının da artması bekleniyor. Ücretler konusunda ek bir düzenleme gelir mi bunu ilerde göreceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version