Toyota sahipliğindeki lüks otomobil markası Lexus, önümüzdeki yaz aylarında satışa sunulacak olan yeni amiral gemisi performans modeli Lexus LC 500’ün üstü açılır versiyonunu duyurdu. Yaklaşık 15 saniyede üstü açılabilen araba sahip olduğu V8 motorla tam 471 beygir güç üretebiliyor. Arabanın içinde ise 3 inç büyüklüğündeki multimedya ekranı mevcut. Bu ekran ise Android Auto, Apple CarPlay ve Amazon Alexa desteğine sahip.

LC 500’ün ABD için satış fiyatı 101 bin dolar olarak belirlenmiş. Tabii bu fiyat seçilen ek donanım bileşenleriyle daha da yükselebiliyor. Mesela komple deri paketi 250 dolara satılıyor. 20 inç dövme siyah jantlar 1210 dolar, 21 inç jantlar ise 2650 dolarlık fiyat etiketine sahip. Araba camına yansıyan gösterge de (head up display) 900 dolara mal edilebiliyor.

Mark Levinson Reference Surround Ses Sistemi’nin fiyatı 1220 dolar, özel boya seçeneği ise 595 dolara atılıyor. Karbon fiber kapı eşiği bandına 600 dolar isteyen Lexus çok özel Touring paketine 5920 dolar değer biçmiş durumda. Isıtmalı direksiyon, ısıtıcılı yan aynalar, işlemeli koltuk kafalıkları, ısıtmalı deri koltukların bulunduğu bu paketin bir üstü de mevcut: Inspiration Serisi.

18 bin 800 dolara satılan bu paketin en önemli özelliği, Structural Blue isimli özel bir mavi renkte olması. Amalfi beyaz deri koltuklar, 21 inç dövme jantlar, Mark Levinson Reference Surround ses sistemi, ısıtmalı deri direksiyon, karbon fiber kapı eşiği ve Lexus için özel tasarlanan Zero Halliburton Pursuit alüminyum 2 parça bavul bu pakette mevcut.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version