Bu otomobillerden birini tanıyor musunuz? Opel Kadett E, Ford Escort II, Renault 11, Öazda 323 ya da belki Fiat Ritmo. Evet muhtemelen bu otomobillerin hepsini de tanıyorsunuz. Peki bunlardan birini yolda en son ne zaman gördünüz? Hatırlayamadınız mı? Sorun değil. Uzun bir zaman geçtiğine eminiz. Peki bir Golf II'yle en son ne zaman karşılaştınız? Muhtemelen bu sabah işe giderken, öğle yemeği için gittiğiniz büfenin önünde veya akşam evinizin otoparkında.

Yüzyılın otomobilinin ikimvi nesli hakkında bilinmesi gereken her şey söylenmiş olmasına rağmen yine de kısa bir derleme yapabiliriz. Golf 2, 1983 sonbaharında yollara çıkmış bir otomobil. Ancak bu dönem için yetmişlerin sonu daha yeni gelmişti de denebilir. Golf II'den 1 yıl önce Helmut Kohl Kabinesi sosyal liberal Schmidt Hükümeti'nin yerine gelmişti. Alman siyasi tarihinde çok fazla dalmadan en iyisi biz Golf II'yle devam edelim. Daha yuvarlatılmış ve oturaklı tasarımın kullanıldığı Golf II'nin yollara çıkmasıyla birlikte birinci nesil demode bir hale gelmişti. Yeni Golf, tıpkı Almanya'nın bütünü gibi daha huzurlu, daha konforlu ve aynı zamanda da daha çevreci bir hale geldi. Katalizörün eklenmesiyle birlikte emisyon değerleri ilk nesle göre azalırken cimrilikleriyle ün salan dizel motorların payı da günden güne artıyordu. Artan tek şey motor seçenekleri değildi. Aynı zamanda farklı temaların işlendiği özel serilerle birlikte Volkswagen bayilerinde tam bir model çeşitliliği yaşanmaya başlandı.

Golf Country ve Rall-ye Golf gibi özel karoser seçenekleri de bu cümbüşü  destekliyordu. İkinci Golf neslinin direksiyonuna geçildiğinde modern otomobile geçişi anlamak çok kolay. Sürüş özellikleri öylesine huzurlu ve olgun ki bugün bile sürücü kurslarında sürücü adaylarının otomobile merhaba demeleri için doğru tercih olabilir. ESP ve ABS göz ardı edilebilebilirse sürüş anlamında modern zaman otomobillerine çok yakın olduğu bile söylenebilir.

Kaynak: Auto Motor&Sport

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version