Yıllardır beklenen tamamen elektrikli Volkswagen ID. Buzz modeli için artık beklenen an geldi. 9 Mart tarihinde nihai versiyonunun tanıtılması beklenen araçtan, son detaylar da gelmeye başladı. En son aracın iç tasarımı için bilgiler ortaya çıktı.

Bu zamana kadar dış tasarım konusunda bazı bilgilere ulaşmıştık ama serinin iç tasarımı konusunda çok fazla bir detay bilmiyorduk. Yeni görseller, ilk defa iç tasarımı da görmemizi sağladı.

Volkswagen ID. Buzz İç Tasarımında Benzersiz Olacak

Aracın içi benzersiz olacak. Zira marka bu seride tamamen çevreci bir konsept belirlemiş durumda. Öyle ki aracın içerisinde hiç deri kullanılmayacağı söylendi. Yapı kaplamalarda bile deri olmayacak.

Görsellere baktığımız zaman Volkswagen ID. Buzz modelinin direksiyon ve ön konsolu kısmında, deri benzeri bir malzeme kullanıldığını görüyoruz. Evet deri değil ama deriye benzesin diye özel bir poliüretan malzeme kullanılmış.

Olay sadece deri kullanılmaması noktasında da bitmiyor. Aracın iç mekanının hemen her yerinde geri dönüştürülebilir malzemeler kullanılmış.

Geri dönüşümden elde edilen SeaQual iplikler, %71 oranında geri dönüştürülmüş malzemeden üretilmiş olan ArtVelours Evo döşeme malzemeleri de aracın ne kadar çevreci olacağını gösteriyor.

Geri dönüştürülmüş olan plastik şişeler Volkswagen ID. Buzz sayesinde bir işe yarayacak desek yeridir. Dünyanın geleceği açısından bakacak olursak tabii ki bu şekilde geri dönüştürülmüş malzemelerin kullanılmasının önemi büyük. En azından plastik malzemeler, doğaya bırakılmış olmuyor.

Geri dönüştürülebilir malzeme kullanmasının artısı bir yana yeni Buzz, genel olarak renkli ve eğlenceli bir iç mekan tasarımına sahip olacak diyebiliriz.

Çok sayıda renk seçeneğinin sunulacağı seri, farklı tonlarla ikili ya da üçlü renk kombinasyonlarına da izin verecek.

Araç için geri kalan her detayı da sadece 1 gün sonra öğreneceğiz. Yapılacak tanıtımdan sonra tüm detayları sizlerle paylaşıyor olacağız.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version