Volkswagen bugüne dek ürettiği en küçük crossover modelinin tanıtımını sonbahar aylarına doğru gerçekleştirecek. T-Cross adını taşıyan bu model ilk kez 2016 Cenevre Otomobil Fuarı‘nda ziyaretçilerin beğenisine sunulmuştu. Üretim hattından inecek olan ilk T-Cross‘u görüntüleyebilmek içinse halen daha zamana ihtiyaç var.

T-Cross’a dair paylaşılan ilk eskiz çizimler, araçta SEAT‘ın kompakt crossover modellerinde de kullanılan MQB A0 platformunun tercih edildiğini gösteriyor. Boyut itibariyle T-Roc‘tan daha küçük olması beklenen araç dış görünümüyle kesinlikle başarılı olacak. Her ne kadar “küçük” olsa da, iç hacminin muadillerine nazaran daha büyük olması beklenen modelde arka koltukta seyahat eden yolcular için yeteri kadar diz mesafesi bulunacak.

Crossover modelinin arka kısmında uçtan uca uzanan stop lambaları yer alıyor. Güç ünitesi tarafında net bir bilgi elimizde yok, ancak T-Cross’ta 1.0 litrelik küçük bir TSI motorun kullanılacağı konuşuluyor. Keza dört silindirli 1.5 litrelik TSI veya 1.6 litrelik TDI motor seçenekleri de gündemde. Ancak Volkswagen‘in yeni yeni yaralarını sardığı dizel emisyon skandalının ardından TDI motor seçeneği sunması kesinlikle şaşırtıcı olacaktır.

Paris’e gelmesi bekleniyor

An itibariyle T-Cross’un FWD modelinin gelmesi kesin, ancak 4Motion AWD‘nin çıkıp çıkmayacağı halen daha gizemini koruyor. Malum, küçük crossover modelleri çoğunlukla AWD seçeneğiyle piyasaya çıkmıyor. Ancak VW’nin crossover segmentinde farklılık oluşturmak isteyeceğini hesaba katarsak sürpriz bir çıkış beklenebilir.

Modelin resmî çıkışının ise 2018 Paris Otomobil Fuarı kapsamında gerçekleşeceği belirtiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version