Mercedes AMG‘nin başındaki isim Tobias Moers, geçtiğimiz hafta ABD’nin New York şehrinde düzenlenen otomobil fuarına katılan üst düzey yöneticiler arasında yer alıyordu.

Autoblog editörleri çeşitli konuların yanı sıra AMG’nin meşhur V12 motorlarının gelecekteki AMG modellerinde yer alıp almayacağı şeklindeki soruyu Moers’e yöneltti. Moers ise basın mensuplparına verdiği demeçte yeni AMG araçlarında, özellikle AMG GT‘de V12 motora yer verme ihtiyacı duymadıklarını belirtti.

V12 motor, V8’e göre daha ağır

Bilindiği üzere AMG GT 63 S dört kapılı modelinde çift turboşarjlı 4.0 litrelik V8 motor kullanılıyor. Aracın toplam 630 beygir gücüne ulaşmasını sağlayan motorun performansı tartışmaya kapalı.

Öte yandan S65 AMG’nin çift turbolu 6.0 litrelik V12 motoru ise 621 beygir güç üretebiliyor. Her ne kadar V12 motorun daha fazla tork ürettiği biliniyor olsa da, daha az silindir daha düşük kilogram değeri anlamına geliyor. Bu da aracın manevra kabiliyeti güçlendiren en önemli etkenlerden birisi.

Öte yandan V8 motor tüm Mercedes modellerinde kullanılıyor. Bu yüzden yeni bir V12 motoruna kıyasla üretmesi, modifikasyonu ve sertifika işlemlerini tamamlaması daha kolay ve kısa sürüyor.

Üst düzey Mercedes’lerde kullanımı sürebilir

Mercedes muhtemelen 12 silindirli motorları yalnızca en üst premium segment modellerinde kullanmaya devam edecek.

Ancak Moers, yaptığı açıklamalarda AMG modifikasyonlu Mercedes araçlarının bu kapsamda olduğunu belirtmekten kaçındı. Muhtemelen AMG S 65 gibi araçların yerine Mercedes Maybach S 650 modelinde V12 motorla karşılaşabiliriz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version