2023 yılı, Türkiye araç pazarı için iddialı bir yıl olacak. 2022 yılının sonunda satışa çıkan bir çok yeni araç var. Elektrikli olarak gelen birçok yeni model dee bulunuyor. Bu serilere bir de 2023 yılında gelen araçlar eklenecek. İşte o araçlardan birisi de yeni Citroen C4X modeli olacak.

İlk olarak Haziran ayında gösterilen ve tanıtımının Türkiye’de yapıldığını bildiğimiz araç, yeni yılla beraber ülkemizde satışlara başlayacak. Artık net bir tarihimiz var ama tabii ki hala fiyatları bilmiyoruz. Bu noktada aracın özelliklerine daha yakından bakmak istiyorum.

Yeni Citroen C4X Türkiye Tarihi ve Özellikleri

Aracın Türkiye’de satışa sunulacağı tarih Ocak 2023 olarak açıklandı. Yeni yılın ilk ayında karşımıza çıkacak olan otomobil, fastback türünde bir otomobil olarak karşımıza çıkacak. Yani hem SUV hem de sedan esintileriyle dolu bir araçla karşı karşıya olacağız.

4.600 mm uzunlukla beraber geniş bir iç hacimde sunacak olan yeni Citroen C4X, markanın yeni nesil karakteristik tasarımını da net olarak gösterecek. LED Vision farlar ile güncellenmiş olan ön kısım ile hoş bir görüntüyü oraya koyan aracın, motor konusunda da güçlü bir araç olduğunu belirtelim.

Tanıdık PureTech benzinli motor ve BlueHDi dizel motorla karşımıza çıkacak olan Citroen C4X, bir de elektrikli motor içerecek. Elektrikli motor seçeneğinin ülkemizde satılıp satılmayacağını bilmiyoruz.

Elektrikli motorda 136 beygirlik güç değeri ve 360 km menzil değeri karşımıza çıkacak. Bunun dışında benzinli ve dizel motorlarda ise 100 beygir ile 130 beygir arasında değişen güçler göreceğiz.

Otomatik vites arayanlar için 8 ileri EAT8 şanzıman seçeneğini de sunacak olan yeni Citroen C4X, hangi donanım paketleriyle ülkemizde olacak hala belli değil. Ama Ocak 2023 tarihi itibariyle aracın satışa çıkacağını düşünecek olursak, çok yakında bu konuda da bilgiler gelecektir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version