Geçtiğimiz yıl Çinli otomotiv devi Geely, Lotus’un hisselerinin büyük çoğunluğunu satın almış ve İngiliz spor otomobil üreticisinin yönetimindeki koltuk sayısını arttırma yoluna gitmişti.

Şimdi ise Automotive News sitesinde yer alan bir habere göre Lotus CEO’su Jean-Marc Gales, Geely’nin üç yeni modeli onayladığını duyurdu: İki spor araba ve bir adet SUV.

Bahsi geçen spor araba modelleri yıl sonuna doğru duyurulacak ve 2020 yılında da üretim bandına girecekler. Hatırlanacağı üzere Lotus’un son tanıttığı yeni modeli 2009 yılında görücüye çıkarılan Evora idi. Aradan geçen 10 yıla yakın bir sürenin ardından Lotus tekrardan sahalara geri dönmenin sinyalini vermiş durumda.

Lotus SUV modeli merak uyandırdı

Peki ya Lotus’un yeni SUV modeli?

Autocar editörleri Geely’nin Volvo markasını da satın almış olmasında yola çıkarak Lotus’un yeni SUV modelinin Volvo tarafından geliştirilen SPA platformu üzerine inşa edilme ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyor. Malum, adı geçen SPA platformu XC60 ve XC90 modellerinde de kullanılıyor.

Güçlü ve yakışıklı olacak!

Hal böyle olunca SPA platformunun tercih edilmesi, Lotus’un SUV modelinin dört silindirli bir model olabileceği anlamına geliyor. Hatta yeni modelde Volvo’nun ikiz motorlu hibrid güç ünitesi bile yer alabilir. Bu gerçekleşirse modelin 400 beygirden fazla güç üretmesi hiç de zor olmayacaktır.

Segmentindeki diğer SUV modellerinden çok daha çekici bir tasarıma sahip olması ve teknik olarak daha yüksek performans vaat etmesi beklenen Lotus’un yeni SUV modelinin, şirketin İngiltere’nin Hethel şehrindeki genel merkezinde tasarlanacağı bildirildi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version