Kuzey Amerika pazarında çok iddialı SUV modelleri var. Genelde bu bölgede satışa sunulan SUV modellerinin boyut açısından da bir hayli geniş araçlar olduğunu biliyoruz. İşte bu tip SUV modellerine bir yenisi eklendi. Yeni Mazda CX-90 tanıtıldı. Yine Kuzey Amerika bölgesinde satışa çıkacak olan araç, hem Mazda için hem de SUV dünyası için önemli bir model.

Aracın özellikleri değerlendirildiği zaman, dev boyutlarda yüksek güçlü bir SUV ile karşı karşıya olduğumuzu anlıyoruz. Zaten Mazda için bu kadar önemli olmasının ana nedeni de tam olarak bu. Özelliklere baktığımız zaman daha net anlamış olacaksınız.

Yeni Mazda CX-90 Tasarımı ve Özellikleri

Aracın genel tasarımına baktığımı zaman, özellikle bagaj kapağı kısmında dev boyutlarda bir seri görüyoruz. Hafif dışa doğru çıkık olan bagaj kısmında, orta bölüme kadar uzanan stop lambaları dikkat çekiyor. Bir hayli kaslı bir görüntü ortaya koyan yeni seri, bu kaslı yapıyı ön kısımda da devam ettiriyor.

Izgara alanının çerçeve kısmında yer alan krom kaplama ve havalandırma bölümünün hemen altında yer alan krom çizgi de dikkat çeken diğer bölümler.

Yeni Mazda CX-90 için iç tasarıma baktığımız zaman da şık ve lüks bir yapı görüyoruz. Ortada yer alan 12.3 inçlik multimedya ekranı, orta konsoldan ayrılmış durumda. Vites konsol kısmına kadar olan bölümde, kontrol butonlarının yer aldığını da görüyoruz. Yani fiziksel tuşlara da yer verilmiş durumda.

Gelelim teknik açıdan nasıl özelliklere yer verildiği kısmında. I-Activesense sürücü destek sistemlerine sahip olacak araç, iki ayrı motor seçeneğiyle beraber gelecek. Bunlardan biri hibrit motor seçeneği olacak.

Markanın e-Skyactiv PHEV olarak isimlendirdiği hibrit motor, mini bir elektrikli motorla beraber 2.5 litrelik 4 silindirli benzinli motorla geliyor.

Bu seçenekte 63 km kadar sadece elektrikli hareket etmek mümkün. Toplam motor gücü ise 323 beygir seviyesinde. Tork değeri de biraz daha yüksek tutulan araç, 500 Nm tork değerine çıkıyor.

Sadece içten yanmalı motorun kullanıldığı seçenekte 3.3 litrelik turbo şarjlı benzinli motor ile karşılaşıyoruz.

Aslında bu motorda da 48V hafif hibrit seçeneği var ama PHEV versiyonda olduğu gibi tam bir elektrik gücü yok. Bu motorda da 340 beygirlik güç değeri ve 500 Nm tork değeri görüyoruz. PHEV versiyondan biraz daha güçlü bir araç.

Yeni Mazda CX-90 bu detaylarla beraber duyuruldu. Ancak aracın fiyatı belli olmadı. Yakın zamanda fiyatı da belli olur gibi duruyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version