Japon otomobil markası Mazda, önümüzdeki ay Tokyo Auto Salon etkinliği kapsamında tanıtılacak olan yeni modellerini görücüye çıkardı. Bu arabalardan birisi, yeni karbon fiber hard top’a sahip olan MX-5. Roadster Drop-Head Coupe adı verilen yeni modelin hem sürüş keyfi, hem de yol tutuşu ciddi manada geliştirilmiş.

Malum olduğu üzere Mazda halihazırda MX-5 sahipleri için hard top satın alma imkânı sunuyor. Ancak yeni tanıtılan modelde kullanılan hard top tamamen karbon fiber kaplamaya sahip olduğu için çok şık bir dış görünüme kavuşmuş durumda.

Dışı sizi, içi bizi yaktı…

Üstelik araçtaki tek yenilik bununla sınırlı değil. Aerodinamik özelliği pekiştirilen yeni yan marşpiyeller, 16 inç büyüklüğündeki RAYS marka jantlar ve ön lipler de cabası.

Keza kabinin içine baktığımız zaman da Recaro markasını taşıyan yarış koltukları ve alüminyum gaz fren pedalları bizi karşılıyor. Performans odaklı geliştirilen yeni hava filtresi ve sınırlandırılmış arka diferansiyeli ise unutmamak gerek. Şuan için konsept aşamasında olmasından ötürü yeni nesil MX-5’in ne zaman üretim bandına gireceğine dair elimizde kesin bir bilgi yok.

Diğer modeller de fuara hazırlanıyor

Öte yandan Mazda, popüler modeli Mazda3’ün baştan aşağıya yenilenmiş versiyonunu Mazda3 Custom Style adıyla pazara sürmek için kollarını sıvadı. 18 inçlik BBS jantlara ev sahipliği yapan bu modelin parlak siyah renkli arka tamponu, uzatılmış yan etekleri ve ön ızgarası kesinlikle çok güzel gözüküyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version