Genelde daha uygun fiyatlı araçların haberlerini yapmaya alışığız ama bazı lüks modeller var ki sizlerle paylaşmazsak olmaz. Bunlardan birisi de Mercedes Maybach S-Serisi. Yakın zamanda tanıtıldığında da ele aldığımız araç, lüksün yeni tanımı olarak ifade ettiğimiz bir araç.

Oldukça lüks, konforlu, performanslı olan modelin ülkemiz satışları da başlamış durumda. Ülkemizde bu seviyede bir aracı tercih edecek olan çok fazla kullanıcı olmasa da sınıfında iddialı bir seri olarak geldiğinin de altını çizmek isterim. Peki özellikleri nasıl ve fiyatı ne kadar?

Mercedes Maybach S-Serisi Türkiye Fiyatı ve Özellikleri

Bir kere aracın eski seriye göre 18 cm daha uzun dingil mesafesi sunduğunu ve yaşam alanını genişlettiğini belirterek başlayalım. Bunun hemen sonrasında ise yine göz alıcı tasarım yapısı dikkatimizi çekiyor. Olabildiğince uzun tutulan kaput kısmı, dikey yapıda krom kaplamalı iddialı bir ızgara, yenilenmiş alt kanallar ve Digital Light farlar ile Mercedes Maybach S-Serisi, ben buradayım diye bağıran bir araç.

Aracın tasarım yenilikleri sadece ızgara kısmıyla bitmiyor. Aynı zamanda dikkat çeken bir çift renkli yapı var. İsteye bağlı olarak seçilen iki renk, ince bir çizgi ile ayrılıyor ve aracın daha da hareketli durmasını sağlıyor.

Dıştaki bu yapı, tabii ki iç kısımda da yapılan değişikliklerin habercisi. Yeni model, konsol tasarımıyla benzersiz bir yapı sunmuş. Orta kısımda yer alan OLED ekran 12.8 inç ve merkez multimedya ekranı olarak geçiyor. MBUX destekli sistem, her komutunuzu yerine getirme konusunda yardımcı oluyor.

Sürücü kısmında ise 3 boyutlu özelliği olan 12.3 inçlik bir dijital gösterge paneli yer almakta. Açıkçası bu tip bir paneli çok sık görmüyoruz.

Sadece ekranlar değil, kullanılan kaplamalar ve gerçek ahşap detaylar da dikkat çekici. Zaten koltuklara diyecek bir şey yok. Özellikle arka kısımda First Class tipi koltuklar var ve baldır desteği ile masaj desteğine kadar var. Zaten böyle bir araçtan söz ediyorsak bilin ki aklınıza gelen her lüks seriye eklenmiştir. Arka koltuk konfor paketi de buna dahil.

Mercedes Maybach S-Serisi Motor Özellikleri

Konfor ve donanım için saymaya kalksak daha çok fazla şey sayarız. Biraz da motordan söz etmek istiyorum. Motor kısmında elektrik desteği öne çıkmakta. Seride ikinci nesil entegre marş jeneratörü var ve bu jeneratör aracın motoruna 15 kW değerine kadar güç desteği sağlamakta. Yaklaşık 20 beygire denk geliyor.

Böylece hem tasarruf elde edilmiş oluyor hem de araç daha atik ve performanslı bir hale getiriliyor. Zaten kullanılan motor da bir hayli güçlü. İçten yanmalı motor olarak 503 beygirlik bir motor görüyoruz. S580 modelinde yer alan motor, ülkemizde sunulacak olan tek seçenek.

Şanzıman kısmında da yine tek seçenek var. 9 ileri otomatik 9G-TRONİC şanzıman kullanılmakta. Dediğimiz gibi aracın hem atik olması sağlanmış hem de böyle bir motor için iyi bir yakıt tüketimi sunması sağlanmış.

Tüm bu özellikleri ve çok daha fazlasıyla beraber Mercedes Maybach S-Serisi Türkiye fiyatı ise 6.022.100 TL olarak açıklandı. Yani 6 milyonun üzerinde bir fiyatı var. Satışlar bugün itibariyle başladı. Alana hayırlı olsun diyelim.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version