Mitsubishi tarihinde önemli bir yere sahip olan Mitsubishi Colt, yıllar önce emekli olan modellerden biri olarak biliyoruz. Fakat her ne kadar emekli olmuş olsa da gelecek planları içerisinde yer alan Colt serisi için beklenen haber geldi. Bugün yapılan paylaşımla beraber yeni nesil Mitsubishi Colt modelinin haberi verildi.

Ülkemiz açısından da büyük önem taşıdığı ortaya çıkan modelin teknik özellikleri konusunda önemli bir açıklama yapılmasa da aslında bilinen bazı detaylar olduğunu da ekleyebiliriz.

Mitsubishi Colt Türkiye’de mi Üretilecek?

Daha önce Avrupa operasyonlarının büyük bir çoğunluğunu Renault’a bırakan markanın yeni aracını da Renault fabrikasında üretmesi bekleniyor.

İşte ülkemizde burada devreye girecek. Renault tarafından üretilmesi beklenen yeni Colt modelinin Bursa’da yer alan fabrikada üretilmesi söz konusu olacak. Tüm üretim burada mı yapılacak bilmiyoruz ama muhtemelen büyük bir kısmı burada olacak.

Aracın teknik özellikleri noktasına gelecek olursak, dediğimiz gibi şu an yeni Mitsubishi Colt sırlarla dolu bir araç. Tam olarak nasıl bir motor yer alacak ya da gücü ne olacak gibi detaylara sahip değiliz.

Şunu biliyoruz ki bu yeni model CMF-B platform üzerinden yükselen bir araç olacak. Yani yine Renault Clio modellerinden alışkın olduğumuz bir platformdan söz ediyoruz.

Platformun aynı platform olması, aracın teknik özellikleri açısından da benzer olması anlamına gelebilir. Zaten beklenti bu modelin de uygun fiyatlı bir seri olması yönünde.

Renault için Clio’nun karşısına bir araç gibi değerlendiriliyor diyebiliriz. Aracın paylaşılan teaser görsellerinde, kasa tasarımı olarak da benzer bir model olacağını anladığımız serinin, hibrit bir motor barındırması da olası.

Zira görselde bir hibrit logosunun yer aldığı da anlaşılıyor. Ülkemizde üretilmesi sayesinde ülkemizde uygun fiyatlara satışa çıkar mı bunu bilemiyoruz. Şimdilik resmi tanıtım tarihi de satış tarihi de açıklanmış değil.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version