Porsche yeni Cayenne modeli, sportif arka bölümüyle iddialı bir tasarım sunuyor. İki farklı motor seçeneği olan bu aracın Mayıs ayından itibaren yollara çıkacağı belirtiliyor.

Coupe ve SUV

SUV pazarındaki rekabet tam gaz ilerlemesini sürdürüyor ve Porsche, yeni Cayenne Coupe ile sportif SUV’ların mücadelesine katılacak.

Cayenne Coupe kendine ait arka tasarımı, tavan eğimi, adaptif arka spoyleri, iki tekli arka koltuğu ile Cayenne’den farklı kimliğe büründü. Ön cam ve A sütunu, 20 mm kadar aşağıda yer alan bu araç, Cayenne’e göre daha basık bir görünüme sahip.

Cayenne’den daha geniş çamurlukları olan bu modelin adaptif tavan spoileri 90 km/s ve üstündeki hızlarda alçalarak arka aksın yere daha fazla tutunmasını sağlıyor.

Kumaş ya da alkantara ile karbon kaplı iç mekana sahip Cayenne Coupe’de 625 litrelik bagaj hacmi var ve arka koltuklar katlandığında 1.540 litre hacim elde ediliyor.

Motor Seçenekleri

Bu araçta 2 farklı motor seçeneği yer alıyor. Cayenne Coupe’de görev yapan 3,0 litre hacmindeki 6 silindirli motor 340 HP güç ve 450 Nm tork üretiyor. Bu araç 0’dan 100 km/s’ye 6,0 saniyede ulaşırken bu süre spor paketlerinde 5,9 saniye oluyor.

Cayenne Coupe’nin maksimum hızı 243 km/s. Diğer seçenek olan Cayenne Turbo Coupe’de görev yapan 4,0 litrelik çift turbolu V8 motor 550 HP güç ve 770 Nm tork üretiyor.

Cayenne Turbo 0-100 km/s hızlanmasını 3,9 saniyede tamamlarken 286 km/s maksimum hıza ulaşıyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version