Porsche, baştan aşağıya yenilenen yeni Macan modelinin test çalışmalarına son sürat devam ediyor. Son olarak revize edilen SUV’un yüksek rakım testlerinin Güney Afrika’da gerçekleştirildiği bilgisi paylaşıldı. Porsche’den yapılan açıklamada arabada kullanılan tüm bileşenlerin son birkaç aydır ciddi manada stres testine maruz bırakıldığı da belirtildi.

Macan, Porsche’nin tarihi boyunca en başarılı olan modelleri arasına girmeye aday. 2014 yılından bugüne dek dünyanın dört bir yanında, 350 bin adetten fazla satan kompakt SUV modeli hem şehir, hem de arazi şartlarına uyum sağlayabilmesiyle öne çıkıyor. Yenilenen Macan’ın ise tasarım, konfor, teknoloji ve sürüş dinamikleri tarafında ciddi mesafe kat ettiği belirtiliyor.

Denizden 3 bin 400 metre yüksekte test ediliyor

Güney Afrika‘da yürütülen testler de Porsche‘nin yeni aracın düz asfalt, tozlu zemin ve dağ yollarında ne denli başarılı olabileceğini öğrenmesini mümkün kılıyor. Henüz prototip aşamasında olan Macan‘ın deniz seviyesinden 3 bin 400 metre yükseklikte kamuflajlı bir şekilde test edilmesinin sebebi tam olarak bu.

Temmuz ayının sonundan itibaren ilk etapta Çin’de satışa sunulacak olan aracın fiyatı ise henüz bilinmiyor.

İlk kez 2012’de görücüye çıktı

Hatırlanacağı üzere Macan ilk kez 2012’nin başında gün yüzüne çıktı. 2013’ün sonuna geldiğimizde ise karşımızda daha şık görünümlü bir SUV modeli vardı. Takip eden yıl içinde, yani 2014’te ise Porsche resmen Macan’ın tasarımını yeniledi ve kompakt SUV modelini müşterilerinin beğenisine sundu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version