Türkiye’nin otomobili TOGG için süreç çok hızlı bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. Önümüzdeki yılın sonunda araçları artık trafikte görmeye başlayacağımızı düşünüyoruz. Bu süreçte araçla alakalı olarak düzenli paylaşımlar da gelmeye devam ediyor. En son TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, İstanbul Teknik Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni kapsamında bazı açıklamalarda bulundu. Yerli otomobil TOGG projesi hangi aşamada daha detaylı olarak öğrenme şansını bulduk.

Süreç nasıl işliyor ve araçlar için son hazırlıklar ne durumda gibi soruların da cevaplarını almış olduk. Gelin şimdi açıklamalara göre aracın ne seviyede olduğuna bakalım.

Yerli Otomobil TOGG Projesi Hangi Aşamada?

Araç için mühendislik aşamalarının devam ettiği söylendi. Aşamaları aşağıdaki gibi maddeleme şeklinde paylaşalım.  

Mühendislik Aşamaları

  • Şöyle ki seri için 3D modelleme, matematik modelleme, simülasyon senaryoları yapılmış.
  • Araçların tasarımları, tamamlanmış durumda. Nihai tasarımlar tamamlanmış.
  • Seçilen tedarikçilerden prototip parçaları gelmiş ve bunların birleşimi yapılmış.
  • Fonksiyon özelliği taşıyan araç prototipleri için testlere başlanmış. (Çarpışma testleri de dahil). 2-3 ay testlerin devam edeceği ve testlere göre bir modifikasyon gerekiyorsa bunun yapılacağı söylendi.

Yerli otomobil TOGG projesi hangi aşamada sorusuna cevap vermek için tabii ki mühendislik aşaması yeterli olmayacak. Bunun dışında tesis ne durumda gibi diğer aşamalar süreçlerde önemli. Üretim tesisi konusunda da detaylara geçelim.

Üretim Tesisi Hangi Aşamada?

  • Tesis inşaatında son durumda, alana 44 bin adet olmak üzere güçlendirme kolonu yerleştirildiği söylendi.
  • Kolonlar yerleştirildikten sonra gövde atölyesi, boyahane, montaj atölyesi gibi binaların ortaya çıkmaya başladığı belirtildi. Yani az çok yapı ortaya çıkmaya başlamış.
  • Kısa bir süre sonra boyahanenin montajına da başlanıyor.

Şu an için üretim tesisinde ve aracın üretimi noktasında geçilen aşamalar bunlar. Herhangi bir pürüz yok gibi duruyor. Çalışmalar bu katmanda devam edecek ve hedefler tutturulacak diyebiliriz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version