ABD’li otomobil üreticisi Chevrolet, en yakın rakiplerinden Ford‘un an itibariyle GT500 sadece çift kavramalı otomatik şanzıman seçeneğiyle satılan 2020 model Shelby GT500‘üne güçlü bir alternatif olarak pazarda konumlandıracağı yeni modelinin duyurusunu gerçekleştirdi.

Diğer taraftaki Camaro ZL1 1LE modeli ise GT500’ün aksine bugüne dek sadece manuel vites seçeneğiyle satılıyordu. Ancak bu durum yarın içine gireceğimiz Şubat ayında değişecek.

Pistte birkaç saniye daha avantaj sağlıyor

Elde ettiğimiz bilgiler Chevrolet’in yeni ZL1 1LE Camaro modelinde 10 ileri otomatik şanzıman kullanacağına işaret ediyor. Bu tercih vites değiştirmekle uğraşmak istemeyenler için Camaro’yu GT500’le aynı konuma taşıyor.

Üstelik manuel vitesli ZL1’e kıyaslandığı zaman direksiyon arkasındaki F1 vites geçiş kulakçıklarına da ev sahipliği yapan 10 ileri otomatik şanzımanla yeni ZL1’in pist yarışlarında birkaç saniye avantaj sağladığı bilgisi Chevrolet tarafından açıklandı.

Daha yüksek performansla geliyor

10 ileri vites, ZL1 1LE’yi satın alan müşterilere daha fazla performans seçeneği sunmasıyla da tercih sebebi haline geliyor. Özgün kalibrasyon, elektronik olarak sınırlandırılmış diferansiyel ve performans çekiş sistemi de araçtaki yerini almış durumda.

Bahsi geçen vites optimizasyonlarının dışınnda ZL1 1LE’de bulunan hemen her şey aynı. Aerodinamik değerlerini daha da iyileştirmek için ağırlık merkezine çeki düzen verilen arabada ayarlanabilir süspansiyon, özgün jant ve lastiklerle birlikte 650 beygir güç üretebilen süperşarjlı LT4 V8 motor yerini almış durumda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version