Geçtiğimiz yıl Frankfurt’ta düzenlenen otomobil fuarında tanıtılan Hongqi S9 modeli bu kez 2020 Pekin Otomobil Fuarı’nda diğer birçok Çin menşeli arabayla birlikte gün yüzüne çıktı.

Gerçek bir safkan süper otomobil olarak tanımlayabileceğimiz Hongqi S9, Çin Halk Cumhuriyeti sınırları içerisinde geliştirilen ve trafiğe çıkışına müsaade edilen en güçlü makine olma özelliğine sahip. Ve eğer elimize ulaşan bilgiler doğruysa Uzakdoğu Asya’da üretilmiş en pahalı dört tekerlekli araç ünvanı da yine Hongqi S9’a ait.

Dış hatlarını incelediğimiz zaman S9’un aşina olduğumuz fuar arabalarından farklı olduğunu görebiliyoruz. Zaten markanın yöneticileri de fuarda sergilenen aracın seri üretime girmeye hazır modelin bir prototipi olduğunu belirtiyor. Denilene göre arabadan sadece 70 adet üretilecek ve her biri 10 milyon Yuan’a satılacak. Bu da mevcut kurdan çevirdiğimizde 1 milyon 466 bin 780 dolara denk geliyor.

Bu paraya yurtdışında ikinci el Ferrari LaFerrari alınabiliyor. Aynı ücreti ödeyerek 1,400 beygir gücündeki bu muhteşem süper otomobili satın almak bazılarına daha mantıklı gelebilir.

Elektrikli V8 motoru var

0’dan 100 km/s hıza yalnızca 1.9 saniyede çıkabileceğini iddia edilen aracın elektrikli V8 motoru 1,400 beygir güce sahip. Henüz üretime girmemiş olan Tesla Roadster’ın da 0-100 km/s hız değeri aynı.

Kaporta aksamında bol miktarda karbon fiberin kullanıldığı Hongqi S9 modeli emisyon salınımı yapmadan 400 kilometre mesafe kat edebilecek. Eğer firma planlarına sadık kalırsa S9’un seri üretimine önümüzdeki sene başlanacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version